Η συμφωνία του Έλον Μασκ (Elon Musk) να αγοράσει το Twitter τη Δευτέρα 25/4 ενδεχομένως να σημάνει μία νέα εποχή για τον κολοσσό των social media ενώ οι αναλυτές αναφέρουν ότι ενδεχομένως να φέρει και μεγάλες αλλαγές στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. Συμπεριλαμβανομένης της πιθανής επιστροφής του Ντόναλντ Τραμπ, της επαλήθευσης κάθε ανθρώπινου χρήστη του ιστότοπου και της μετατροπής της έδρας της εταιρείας σε καταφύγιο αστέγων. Σε κάθε περίπτωση πολλοί κάνουν λόγω για «μια αβέβαιη περίοδο για τον τεχνολογικό γίγαντα»

Αν και ο Μασκ δεν έχει υποσχεθεί ρητά να επιτρέψει στον Τραμπ να επιστρέψει στο Twitter, έχει πει ότι οι τρέχουσες πολιτικές ελέγχου του ιστότοπου είναι πολύ περιοριστικές, προκαλώντας εικασίες για μια πιθανή επιστροφή του Τραμπ.

Αλλά ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος αποκλείστηκε πέρυσι για τον ρόλο του στις ταραχές του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου, υποστήριξε σε συνέντευξή του στο Fox News τη Δευτέρα ότι δεν θέλει να επιστρέψει στο Twitter παρά τον νέο ιδιοκτήτη του – και αντ’ αυτού σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη δική του εναλλακτική λύση του Twitter που αγωνίζεται, την TRUTH Social, παρόλο που δεν έχει αναρτήσει στον ιστότοπο από τον Φεβρουάριο.

Η πολιτική διαχείρισης της… πολιτικής και οι πραγματικοί χρήστες

Έλον Μασκ και Twitter

Σε μια άλλη ένδειξη για το πώς μπορεί να χειριστεί ο Musk τα ζητήματα της μετριοπάθειας του περιεχομένου στο Twitter, έγραψε την περασμένη εβδομάδα ότι «οι πολιτικές μιας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης είναι καλές αν το πιο ακραίο 10% στα αριστερά και στα δεξιά είναι εξίσου δυσαρεστημένο».

Ο δισεκατομμυριούχος έχει επίσης δηλώσει ότι θέλει να επαληθεύσει «όλους τους πραγματικούς ανθρώπους» που χρησιμοποιούν τον ιστότοπο σε μια προσπάθεια να πατάξει το spam.

«Αν η προσφορά μας στο Twitter πετύχει, θα νικήσουμε τα spam bots ή θα πεθάνουμε προσπαθώντας!» έγραψε στο Twitter νωρίτερα τον Απρίλιο.

Κουμπί edit και μηδενισμός αντιδράσεων

Έλον Μασκ και Twitter

Επιπλέον, ο Μασκ δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο ελέγχου ενός «κουμπιού επεξεργασίας» στο Twitter, προσθέτοντας σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα ότι ένας τρόπος για τη μείωση της κατάχρησης της λειτουργίας θα μπορούσε να είναι να «μηδενίσει»τα retweets και τα αγαπημένα όταν ένα tweet τροποποιείται.

Ο Μασκ έχει δηλώσει ότι επιδιώκει να καταστήσει τον αλγόριθμο του Twitter δημόσια διαθέσιμο στο διαδίκτυο, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες ορισμένων χρηστών που ισχυρίζονται ότι ορισμένα tweets προωθούνται ή υποβιβάζονται άδικα.

«Θέλω επίσης να κάνω το Twitter καλύτερο από ποτέ, βελτιώνοντας το προϊόν με νέα χαρακτηριστικά, καθιστώντας τους αλγορίθμους ανοιχτού κώδικα για να αυξήσουμε την εμπιστοσύνη, νικώντας τα spam bots και πιστοποιώντας όλους τους ανθρώπους», ανέφερε ο Musk σε δήλωσή του τη Δευτέρα.

Η μετατροπή των κεντρικών γραφείων σε καταφύγιο αστέγων

Ο Μασκ έχει επίσης σκεφτεί πιο παράξενες αλλαγές, όπως η μετατροπή της έδρας του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο σε καταφύγιο αστέγων -μια ιδέα που υποστήριξε ο Τζεφ Μπέζος- και η αφαίρεση της λέξης «w» από το όνομα του Twitter. «Μιλάω σοβαρά γι’ αυτό», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος νωρίτερα τον Απρίλιο σχετικά με την αλλαγή του ονόματος του Twitter σε μια προφανή αναφορά στα στήθη.

Πριν από την ανακοίνωση ότι το διοικητικό συμβούλιο του Twitter είχε αποδεχτεί την πρόταση του Musk, οι εργαζόμενοι ήταν διχασμένοι σχετικά με την πιθανή εξαγορά. Ένας υπάλληλος του Twitter αποκάλεσε τον Μασκ «ρατσιστή δημαγωγό με σύνδρομο μεγαλομανίας».

Ένας υπάλληλος του Twitter που είναι πιθανότατα δυσαρεστημένος με την εξαγορά του Musk είναι ο διευθύνων σύμβουλος Parag Agrawal, ο οποίος σύμφωνα με τους επικριτές έχει επιβάλει άδικες απαγορεύσεις στους χρήστες.

Πριν από την προσφορά εξαγοράς του Musk, δημοσίευσε ένα meme που συνέκρινε τον Agrawal με τον Στάλιν.