Τι σημαίνουν τα σύμβολα στο πίσω μέρος των iPhone

Το νόημα των ενδείξεων που η Apple τοποθετεί στα τηλέφωνά της


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑAPPLE
21:14
27/04/2015
Τι σημαίνουν τα σύμβολα στο πίσω μέρος των iPhone
2
loading

Οι κάτοχοι συσκευών iPhone, λογικά, θα έχουν προσέξει μια σειρά συμβόλων που φιγουράρουν στο πίσω και κάτω μέρος της συσκευής τους.

Τι σημαίνουν όμως αυτά τα σύμβολα που η Apple τοποθετεί στη δημοφιλή σειρά κινητών της τηλεφώνων; Ας τα δούμε αναλυτικά…

- FC: Το πρώτο σύμβολο στην πραγματικότητα είναι το «FCC», καθώς μέσα στο «C» κρύβεται και ένα μικρότερο C. Πρόκειται για την ένδειξη ότι η συσκευή συμμορφώνεται με τα πρότυπα της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών των ΗΠΑ (Federal Communications Commission – FCC) που ασχολείται με συσκευές που χρησιμοποιούν ραδιοσυχνότητες. Τα τηλέφωνα βρίσκονται στην Class B, που υποδεικνύει ότι δεν στέλνουν ή δέχονται επικίνδυνη ακτινοβολία κάτω από φυσιολογικές συνθήκες.

- Ο κάδος με το Χ: Το επόμενο σύμβολο με τον κάδο σκουπιδιών με το απαγορευτικό Χ, συμβουλεύει τους χρήστες να μην πετάξουν τη συσκευή τους μαζί με τα οικιακά απορρίμματα. Αντίθετα, η εταιρεία συμβουλεύει τους χρήστες να επικοινωνούν με τον τοπική αρχή συλλογής απορριμμάτων ώστε να μάθουν πώς θα ξεφορτωθούν τη συσκευή τους. Το συγκεκριμένο σύμβολο υποδεικνύει τη συνεργασία με την ευρωπαϊκή οδηγία σχετικά με την απόρριψη ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

- 0682 και CE:
Πρόκειται επίσης για ευρωπαϊκά σύμβολα. Ο αριθμός προσδιορίζει ποιος ενέκρινε τη συσκευή (Cetecom ICT) και το «CE» (Conformite Europeenne) δείχνει ότι το προϊόν συμμορφώνεται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και έτσι επιτρέπεται η ελεύθερη διακίνησή του στην ευρωπαϊκή αγορά.

- Θαυμαστικό μέσα σε κύκλο:
Το συγκεκριμένο σύμβολο δείχνει ότι πρόκειται για ασύρματη συσκευή δεύτερης Κλάσης (Class II), πληροφορία ιδιαίτερα χρήσιμη για κατοίκους χωρών όπου δεν είναι παντού διαθέσιμες οι συχνότητες που η συσκευή θα επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Kapoios44

    Ότι δηλαδή αυτά τα σύμβολα υπάρχουν μόνο στις συσκευές της Apple και όχι σε όλες τις συσκευές του είδους ανεξαρτήτως κατασκευαστή....καλά δεν παίζονται κάποιοι "δημοσιογράφοι" απλά αντιγράφουν οτιδήποτε βρουν από κάπου αλλού (το συγκεκριμένο κομμάτι από κάποιο site ή blog για χρήστες συσκευών Apple προφανώς.
    ...επιτέλους καμία κριτική σκέψη πριν δημοσιευτεί κάτι;

  2. avatar Kapoios44

    Ότι δηλαδή αυτά τα σύμβολα υπάρχουν μόνο στις συσκευές της Apple ... μήπως βρίσκονται σε όλες τις συσκευές αυτού του είδους ανεξαρτήτως κατασκευαστή;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει