Ο καλύτερος κρύος καφές δεν φτιάχνεται περιμένοντας να γίνει χλιαρός για να προσθέσουμε πάγο.

Φτιάχνεται αντιθέτως μέσω μιας διαδικασίας κρύας παρασκευής, κατά την οποία τα διαλυτά στοιχεία του καφέ εξάγονται σε θερμοκρασία δωματίου.

Πόσο μάλλον όταν εδώ μιλάμε για υποκατηγορία της κρύας παρασκευής, κατά την οποία η εξαγωγή των ελαίων του καφέ γίνεται σταγόνα τη σταγόνα!

Την καινοτόμα αυτή καφετιέρα την είπαν Cold Bruer και έχει ήδη βρει χρηματοδότηση μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας Kickstarter, βάζοντας σκοπό να απλοποιήσει καθοριστικά τη διαδικασία παρασκευής σπιτικού κρύου καφέ.

Το νερό στάζει λοιπόν πάνω στους κόκκους αργά και βασανιστικά, παίρνοντας τον χρόνο του (κάπου μεταξύ 3-12 ώρες για 5 κούπες καφέ)!

Κι εκεί που τα συστήματα κρύας παρασκευής που κυκλοφορούν είναι τεράστια και πανάκριβα, κατάλληλα μόνο για επαγγελματική χρήση, η Cold Bruer είναι η προσιτή και σαφώς μικρότερη λύση, ιδανική για τις καθημερινές ανάγκες του κατόχου.

Η καφετιέρα θα κοστίζει 37 ευρώ (50 δολάρια) και θα παίρνει απλά φίλτρα εμπορίου. Ό,τι πρέπει δηλαδή για τον λάτρη του καφέ που δεν κάνει συμβιβασμούς…