Τέχνη με την αναπνοή, την ομιλία και την κίνηση από τη Samsung

Η εγκατάσταση Resonance στο Φεστιβάλ Ντιζάιν του Μιλάνου


ΚΟΣΜΟΣ
23:42
18/04/2019
Τέχνη με την αναπνοή, την ομιλία και την κίνηση από τη Samsung
loading

Με σλόγκαν το «να είστε τολμηροί, αντηχήστε με ψυχή» η  Samsung παρουσίασε πρόσφατα μια εγκατάσταση με τίτλο «Resonance», που επέτρεπε στους επισκέπτες να κάνουν τέχνη απλώς και μόνο με την αναπνοή τους, την ομιλία τους ή την κίνησή τους.

«Το κοινό θα αλληλεπιδρά με τέχνη η οποία βασίζεται σε καθημερινές συμπεριφορές - την αναπνοή, την δημιουργία ήχου και την κίνηση. Πρόκειται για μια έκθεση η οποία δημιουργείται από το κοινό και αφιερώνεται σε αυτό» εξηγούν οι υπεύθυνοι της νοτιοκορεατικής εταιρείας.

Η «Resonance» αποτελούντο από μια σειρά από δαιδαλώδεις χώρους που ήταν χωρισμένοι σε τρεις ζώνες, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων.

Η πρώτη, που ονομάζονταν «Empathy», ήταν ένα δωμάτιο γεμάτο με απαλό χρωματιστό φως, σχεδιασμένο να «ξυπνά εσωτερική συναισθηματικότητα».

Στο επόμενο δωμάτιο -με την επωνυμία «Discovery»- διάσπαρτοι θαλαμίσκοι με συσκευές ήχου «για να εμφυσήσουμε ζωή στην τέχνη» και «για να εξασφαλιστεί ότι κάθε επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τη χαρά της ακοής».

Σε αυτές τις δύο ζώνες φιλοξενούντο τρεις εγκαταστάσεις: Στην «Breath In-Breath Out» οι επισκέπτες δημιουργούσαν σχήματα που μεγάλωναν και συρρικνώνονταν καθώς ανέπνεαν. Η «See Your Voice» επέτρεπε στους επισκέπτες να δημιουργήσουν με τη φωνή τους μοτίβα φωτός. Το «Touch the Emotion» ήταν ένα δωμάτιο γεμάτο με μπάλες που αναπηδούσαν μόλις ο επισκέπτης πατούσε έναν αισθητήρα.

Στην τελευταία ζώνη, την οποία ονόμασαν «Immersion» υπάρχουν άλλες δύο εγκαταστάσεις: Το «Ripple of Senses» ενθάρρυνε τους επισκέπτες να βαδίσουν, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ήχους και κυματισμούς φωτός στο πάτωμα. Το «Resonating the Soul» ήταν ένα δωμάτιο με πολύχρωμα φώτα τα οποία συνόδευε ο ήχος που κάνουμε όταν βαδίζουμε πάνω σε χαλίκια. Ήταν μια πρόσκληση στο κοινό «να γίνει ένα με το έργο τέχνης και να ολοκληρώσει το ταξίδι του». Η «Resonance» παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ντιζάιν του Μιλάνου (8-14 Απριλίου), που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ ντιζάιν στην Ευρώπη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει