Το Google Glass είναι ένα πρότζεκτ που ξεκίνησε η Google, με σκοπό να κάνει διαθέσιμη στο ευρύ κοινό τις νέες τεχνολογίες χωρίς την ανάγκη της αφής. Η συσκευή θα λειτουργεί πλήρως με φωνητικές εντολές, με τους χρήστες να μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες από το Internet ή τις υπόλοιπες συσκευές τους.

Πλέον, διέρρευσαν πληροφορίες που θέλουν την εταιρία να πειραματίζεται με την προσθήκη ενός ειδικού προβολέα, που θα δημιουργεί ένα εικονικό χειριστήριο αφής για τη συσκευή. Πρόκειται για έναν μικροσκοπικό προτζέκτορα, που θα ενσωματωθεί στους βραχίονες των γυαλιών που θα προβάλει σε όποια επιφάνεια θελήσει ο χρήστης ένα QWERTY πληκτρολόγιο καθώς και άλλα κουμπιά χειρισμού.

Στη συνέχεια, η ενσωματωμένη κάμερα αλλά και διάφοροι αισθητήρες, θα προσπαθούν να αναγνωρίσουν τις κινήσεις των δακτύλων του κατόχου στην περιοχή που θα βρίσκεται το χειριστήριο. Το πρότζεκτ είναι ακόμα σε στάδιο εξέλιξης, με την Google όμως να ελπίζει ότι θα καταφέρει να το διαθέσει σε ευρεία κυκλοφορία, μέσα στο 2013.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber