Τις τελευταίες ημέρες υπήρχε έντονη φημολογία για επικείμενη παρουσίαση του iPad Mini την ερχόμενη Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου. Ανώνυμος επενδυτής της Apple είχε μάλιστα αποκαλύψει πως η Apple θα έστελνε στον Τύπο προσκλήσεις για το event της παρουσίασης στις 10 του μήνα, κάτι που βέβαια δεν επιβεβαιώθηκε.

Αρχικά όλοι υπέθεσαν πως οι φήμες αυτές ήταν αβάσιμες, το Digitimes όμως με δημοσίευμα αναφέρει πως ο λόγος της ακύρωσης, ή μάλλον της αναβολής της παρουσίασης δεν είναι άλλος από την καθυστέρηση της παραγωγής του μικρότερου iPad.

Οι λόγοι της καθυστέρησης, σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι χαμηλή παραγωγή σε εξαρτήματα όπως το πλαίσιο του iPad Mini. Σε αυτό φαίνεται να συμφωνεί και η αναλύτρια του IHS iSuppli, Rhoda Alexander η οποία δήλωσε στο CNET πως «αν προσπαθήσουν να κάνουν το ίδιο που έκαναν με το iPhone 5, να χρησιμοποιήσουν ένα πιο μορφοποιημένο πλαίσιο, στα όρια του βιομηχανικού σχεδιασμού, είναι πιθανό να προκληθούν καθυστερήσεις στην παραγωγή».

Βέβαια όσο περνούν οι ημέρες και δεν βλέπουμε την συσκευή, το iPad Mini παραμένει ένα ανεπιβεβαίωτο προϊόν. Οι φήμες απλά θα συνεχίσουν να αυξάνονται. «Υπάρχουν τόσο πολλές φήμες για την Apple, και περισσότερες από αυτές είναι λάθος», συμπλήρωσε η Alexander.

Το Digitimes υποστηρίζει ακόμα πως παράλληλα με το iPad Mini καθυστερήσει η κυκλοφορία και άλλων νέων προϊόντων της εταιρείας όπως το MacBook Pro και το νέο iMac.