Η δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp ανακοίνωσε ότι εισάγει ένα νέο εργαλείο επεξεργασίας φωτογραφιών που θα επιτρέπει στους χρήστες να γράψουν, να σχεδιάσουν και να προσθέσουν emojis στις φωτογραφίες και τα βίντεό, όπως ακριβώς γίνεται και στο Snapchat.

Η εφαρμογή που ανήκει στο Facebook ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι τα νέα εργαλεία θα εμφανίζονται αυτόματα όταν τραβάτε μια νέα φωτογραφία ή ένα βίντεο ή όταν θα μοιράζεστε μια εικόνα που θα είναι ήδη στο τηλέφωνό σας. «Είτε το να ζωγραφίζετε μια μεγάλη κόκκινη καρδιά για να δείξετε πόσο πολύ σας λείπει κάποιος, είτε το να προσθέσετε τα αγαπημένα σας emojis, μερικές φορές μια εικόνα αξίζει πραγματικά όσο χίλιες λέξεις», ανέφερε η εταιρεία.

Ανακοίνωσε επίσης ότι κάποιες βελτιώσεις στη λειτουργία της κάμερας είναι ενσωματωμένες στην εφαρμογή για καλύτερη χρήση της.

Εξάλλου, ο χρήστης μπορεί πλέον, εφόσον το επιτρέπει η συσκευή του, να τραβήξει μια selfie με φλας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή ακόμη και τη νύχτα χωρίς να χρειαστεί να βγει από την εφαρμογή. Η εταιρεία πρόσθεσε ακόμη τη δυνατότητα να κάνετε ζουμ την ώρα που τραβάτε ένα βίντεο απλά σύροντας το δάχτυλό σας.

Το WhatsApp είναι το πιο πρόσφατο μέλος της οικογένειας του Facebook και δανείστηκε κάποια στοιχεία από το πολύ δημοφιλές Snapchat για να γίνει πιο ανταγωνιστικό, σύμφωνα με τους ειδικούς. Παρόμοια κίνηση είχε κάνει πριν από λίγο καιρό και το Instragram με τις «ιστορίες» των χρηστών που μπορεί κανείς να τις ανανεώνει καθημερινά και εξαφανίζονται μετά από 24 ώρες.

Η λογική των εφαρμογών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι, όπως φαίνεται, να καλύπτουν τα κενά που έχουν σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους ώστε να προσελκύουν τους χρήστες.

dogup2