Το παιχνίδι της πρεμιέρας με την Κολομβία πλησιάζει και ο Φερνάντο Σάντος θέλει να προετοιμάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη «γαλανόλευκη», όχι μόνο στο αγωνιστικό μέρος, αλλά και σε επίπεδο θεωρητικής ανάλυσης.

Σε αυτό το κομμάτι είχαν τον ρόλο τους οι Ρικάρντο Σάντος, Ζοάο Κόστα και Αντώνης Μήνου, ενημερώνοντας τον Φερνάντο Σάντος για τα συν και τα πλην των τριών αντιπάλων.

Καθημερινά στο ξενοδοχείο, οι ποδοσφαιριστές παρακολουθούν επιλεγμένα στιγμιότυπα των τελευταίων αγώνων της Κολομβίας. Την ισοπαλία με τη Σενεγάλη (2-2), την άνετη επικράτηση κόντρα στην Ιορδανία με 3-0 και τα δύο φιλικά τον Νοέμβριο του 2013 με ευρωπαϊκές ομάδες, την Ολλανδία (0-0) και το Βέλγιο (νίκη με 2-0).

Η Κολομβία βρίσκεται στην 8η θέση στο ranking της FIFA και στα περισσότερα παιχνίδια ο προπονητής Χοσέ Πέκερμαν προτιμάει το 4-4-2. Κάποιες φορές και ανάλογα με τον αντίπαλο επιλέγει το 4-2-3-1.

«Πρόκειται για μια ποιοτική ομάδα με γρήγορη ανάπτυξη. Από τη μέση και μπροστά εάν βρεθούν σε καλή μέρα μπορεί να σου κάνουν τη ζημιά. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην δώσουμε δικαιώματα στην Κολομβία. Να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και θα κάνουμε φάσεις», είναι τα λόγια του ομοσπονδιακού τεχνικού προς τους διεθνείς.

Κάθε ομάδα έχει τις αδυναμίες της, έτσι και η Κολομβία. Χάνει εύκολα την υπομονή της εάν δεν βγουν οι φάσεις της μέσα στο ματς, ενώ δημιουργούνται κενά στον ανασταλτικό τομέα. Οι πλάγιοι μπακ, κυρίως ο Πάμπλο Αρμέρο και λιγότερο ο Καμίλο Ζουνίγκα, ανεβαίνουν ψηλά, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο δεν είναι και το πιο γρήγορο στον κόσμο και αυτό είναι ένα σημείο που μπορεί να… χτυπήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Μια ομάδα που στηρίζεται στο σύνολο, ωστόσο δεν υστερεί σε μονάδες. Η απουσία του Φαλκάο δίνει τον ρόλο του ηγέτη στον συμπαίκτη του στη Μονακό, Ροντρίγκεζ. Άξιοι συμπαραστάτες ο Κουαδράδο της Φιορεντίνα και ο Μπάκα της Σεβίλλης.

Πηγή: sport-fm.gr