Τέλος δεν έχουν τα μπλεξίματα για τον Νεϊμάρ μετά από μια νέα αλγεινή υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, και όπως αναφέρει η Wall Street Journal, η Nike ανακοίνωσε πως διακόπτει κάθε συνεργασία με τον Βραζιλιάνο άσο, έπειτα από την καταγγελία περί σεξουαλικής επίθεσης που έκανε εναντίον του μια υπάλληλος του brand από το 2016.

Η Χίλαρι Κρέιν, νομικός σύμβουλος της εταιρείας αθλητικού ρουχισμού, τόνισε ότι «η Nike έληξε τη συνεργασία με τον αθλητή επειδή αρνήθηκε να συνεργαστεί στην έρευνα, μετά τις κατηγορίες για κακοποίηση μιας υπαλλήλου».

Η Κρέιν ξεκαθάρισε ότι «Θα ήταν απρεπές εκ μέρους μας να κατηγορήσουμε κάποιον χωρίς να έχουμε στοιχεία».

Στην καταγγελία της η εργαζόμενη στον αμερικανικό κολοσσό αθλητικών ειδών, αναφέρει μεταξύ άλλων, πως ο Νεϊμάρ προσπάθησε να την εξαναγκάσει να του κάνει στοματικό έρωτα και να συνευρεθεί μαζί του σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Η καταγγέλουσα προέβη στην αποκάλυψη το 2018, στο πλαίσιο ενός συνεδρίου που διοργάνωσε η Nike κι αφορούσε την δημιουργία ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος εργασίας και της καταπολέμησης των διακρίσεων, ενώ στη συνέχεια συναίνεσε στο να διεξαχθούν έρευνες προς το πρόσωπο του Νεϊμάρ.

Από την πλευρά του ο Νεϊμάρ διέψευσε το γεγονός και αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις Αρχές, με τους εκπροσώπους του να δηλώνουν ότι «ο αθλητής θα υπερασπιστεί τον εαυτό του κόντρα στις αβάσιμες αυτές επιθέσεις σε περίπτωση που η υπόθεση φτάσει στα δικαστήρια, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα».