Με τη Γιουβέντους να ανακοινώνει επισήμως το «αντίο» στον Αντρέα Πίρλο, το ερώτημα που αφορούσε τον σύλλογο του Πιεμόντε, ήταν το ποιος θα αναλάβει στη θέση του. Τελικά, οι «μπιανκονέρι» κατέληξαν στον Μάσιμο Αλέγκρι, ο οποίος επιστρέφει στον πάγκο τους.

Ο 53χρονος προπονητής αποφάσισε να μην περιμένει τη Ρεάλ Mαδρίτης (που τον είχε στη λίστα ως υποψήφιο αντικαταστάτη του Ζινεντίν Ζιντάν) και επέλεξε να επιστρέψει σε ένα γνώριμο για εκείνον περιβάλλον.

«Καλωσόρισες σπίτι σου, Μαξ!». Με αυτό τον τίτλο ανακοινώθηκε η μεγάλη επιστροφή, ύστερα από απουσία δύο χρόνων.

Ο Αλέγκρι εργάστηκε στη Γιουβέντους από το 2014 μέχρι το 2019, οδηγώντας τους «μπιανκονέρι» σε πέντε πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα, δύο Σούπερ Καπ, αλλά και δύο τελικούς Champions League, στους οποίους δεν κατάφερε τελικά να πάει την κούπα… με τα μεγάλα αυτιά στο Τορίνο.

Παρά τις πολλές κρούσεις που είχε από άλλα κλαμπ από τον Μάιο του 2019, όταν αποχώρησε από τη Γιούβε, δεν επέστρεψε στους πάγκους παρά μόνο για χάρη της «Κυρίας».

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι ρεπόρτερ στην Ιταλία, ο Αλέγκρι υπέγραψε συμβόλαιο με τη «Βέκια Σινιόερα» μέχρι το 2025, το οποίο θα του αποφέρει 9 εκατ. ευρώ ετησίως.

Είχε προηγηθεί το «διαζύγιο» με τον Αντρέα Πίρλο. «Σε ευχαριστούμε Αντρέα. Αυτές είναι οι πρώτες κουβέντες που πρέπει όλοι να πούμε, στο τέλος αυτής της ιδιαίτερης κοινής εμπειρίας,» αναφέρει η ανακοίνωση του ιταλικού συλλόγου.

Οι άνθρωποι της Γιουβέντους συμπλήρωσαν: «Πριν από λίγους μήνες, ο Αντρέα Πίρλο, ένα είδωλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ξεκίνησε τη νέα του περιπέτεια ως πρώτος προπονητής. Για να το κάνει, χρειάστηκε θάρρος, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που σημαδεύτηκε από χιλιάδες δυσκολίες, καθώς η πανδημία υποχρέωσε τον κόσμο να επαναπροσδιορίσει τους κανόνες του μέρα με τη μέρα. Ο Πίρλο έκανε τα πρώτα βήματα σε μία καριέρα που χωρίς αμφιβολία θα είναι λαμπρή».