Η αναμονή των φιλάθλων για τα ματς του Champions League, ειδικά όταν υπάρχουν «νεκρά» διαστήματα, είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη. Σε αυτό θέλει να βάλει… φρένο η UEFA, η οποία προσανατολίζεται στη δημιουργία μιας καλοκαιρινής διοργάνωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία θέλουν να παρουσιάσουν ανταγωνισμό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA, με τον θεσμό αυτό να ξεκινά το καλοκαίρι του 2021 και να περιλαμβάνει 24 ομάδες.

Η νέα διοργάνωση θα θυμίζει το Champions League, όμως ουσιαστικά θα πρόκειται για μια επέκταση του International Champions Cup, στη διοργάνωση στην οποία κορυφαίοι σύλλογοι συμμετέχουν κατά την προετοιμασία τους.

Σύλλογοι όπως οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Τότεναμ και Άρσεναλ ούτως ή άλλως συμμετείχαν στο ICC. Όλοι τους παρουσιάζονται θετικοί στο ενδεχόμενο να αγωνιστούν σε ένα τουρνουά μέσα στο καλοκαίρι που θα έχει μια διαφορετική λάμψη από τα απλά φιλικά.

Φυσικά, όντας επαγγελματικοί σύλλογοι, βλέπουν ένα ακόμη τρόπο για να αυξήσουν τα έσοδά τους, με αναμετρήσεις που θα έχουν θετικό για εκείνες οικονομικό αντίκτυπο σε αγορές όπως των ΗΠΑ ή της Ασίας.