Η Ιντερ πήρε νίκη-πρόκρισης επί της Λουντογκόρετς εκτός έδρας, ενώ η Γιουνάιτεντ έμεινε στο 1-1 με την Μπριζ.

Τα πρώτα ματς για τη φάση των «32» του Europa League ολοκληρώθηκαν, με το πρώτο γκολ του Κρίστιαν Ερικσεν με τη φανέλα της Ιντερ να ξεχωρίζει. Ο Δανός άνοιξε το σκορ κόντρα στη Λουντογκόρετς εκτός έδρας και ο Λουκάκου το έκλεισε με πέναλτι στο 95′, γράφοντας το τελικό 0-2 για τους Ιταλούς.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πάντως, δεν είναι τόσο άνετη, αν και είναι το φαβορί για την πρόκριση, αφού έμεινε στο 1-1 με την Κλαμπ Μπριζ εκτός έδρας. Οι Βέλγοι μάλιστα ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με τον Ντένις στο 15′, για να ισοφαρίσουν οι Αγγλοι στο 36′ με τον Μαρσιάλ.

Από εκεί και πέρα, η Χετάφε με γκολ των Ντέιβερσον (37′) και Κένεντι (90′) επιβλήθηκε με 2-0 του Αγιαξ και έγινε αυτή τη φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ η Σαχτάρ Ντόνετσκ νίκησε με 2-1 την Μπενφίκα και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης διέλυσε με 4-1 την Ζάλτσμπουργκ.

Τέλος, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση με το 3-1 επί της Μπασάκσεχιρ, ενώ τα ματς Κοπεγχάγη-Σέλτικ και Κλουζ-Σεβίλλη έληξαν ισόπαλα και με το ίδιο σκορ (1-1).