Σίγουρη φαντάζει η προοπτική μέσα στις επόμενες ώρες η ΑΕΚ να κλείσει τη μια από τις βασικές «τρύπες» στο ρόστερ της, η οποία έχει να κάνει με την απόκτηση εξτρέμ. Ωστόσο, αυτό που δεν είναι σίγουρο, αφορά το ποιος θα είναι αυτός, με δύο ονόματα να κυριαρχούν στο ρεπορτάζ: του Ντανιέλε Βέρντε και του Φέντε Καρτάμπια.

Σύμφωνα με όσα πηγάζουν από την Ιταλία, τον Βέρντε τον πιέζει πλέον και η Ρόμα να μετακομίσει στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ένωσης. Ο 23χρονος ενημερώθηκε από τη διοίκηση των «τζιαλορόσι» πως δεν υπολογίζεται και του ζητήθηκε να επισπεύσει τις διαδικασίες με την πλευρά της Ένωσης, από τη στιγμή που ο ίδιος επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στα κιτρινόμαυρα. Κάτι τέτοιο φέρεται να μεταφέρθηκε από τον σύλλογο της αιώνιας πόλης και στους εκπροσώπους του ποδοσφαιριστή.

Εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξει νέο ραντεβού μεταξύ της Ρόμα και των εκπροσώπων του Βέρντε, ώστε να βρεθεί μεταξύ τους η «χρυσή τομή» και να τελειώσει η μεταγραφή στην ΑΕΚ, που μετατράπηκε σε ένα μικρό σίριαλ.

Παράλληλα, από την Ισπανία μεταδόθηκε χθες πως ο «δικέφαλος» συμφώνησε με τον 26χρονο εξτρέμ της Λα Καρούνια και απομένει το «ναι» της ομάδας ώστε να οριστικοποιηθεί το deal. Μάλιστα, η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίστηκε δυσάρεστη για τους Γαλικιάνους, καθώς ο Καρτάμπια θεωρείται πολύτιμο μέλος του ρόστερ τους.

Πάντως, παρόλο που αυτήν τη στιγμή το σενάριο αυτό δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, δεν αποκλείεται να υπάρξει και διπλή ενίσχυση στα εξτρέμ, δεδομένου ότι και τα δύο φαβορί για να αποκτηθούν, αποτελούν εξαιρετικές περιπτώσεις.

Παράλληλα, στο προσκήνιο για την ΑΕΚ έρχεται ένα όνομα που αφορά το κέντρο της άμυνας, όπου θεωρητικά η Ένωση δεν ψάχνεται για παίκτη. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το superscudetto, η Ένωση εξετάζει την περίπτωση του 27χρονου Σλοβάκου κεντρικού αμυντικού, Νόρμπερτ Γκιομπέρ, που πριν δύο χρόνια είχε απασχολήσει και τον ΠΑΟΚ.

Ο παίκτης ανήκει στην Περούτζια, αλλά δεν βρίσκεται στα πλάνα του προπονητή του. Ο Σλοβάκος ήταν την περίοδο 2015-18 παίκτης της Ρόμα, αλλά αγωνίστηκε μόλις σε 6 παιχνίδια, καθώς δόθηκε δανεικός σε Πεσκάρα, Τέρεκ Γκρόζνι και Μπάρι. Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του με 20 συμμετοχές. Στα «συν» του είναι και το γεγονός πως μπορεί να αγωνιστεί και ως δεξί μπακ.