Έχουν «φάει» τα γήπεδα με το κουτάλι. Αγωνίστηκαν σε κορυφαίες διοργανώσεις, κατέκτησαν τίτλους, δόξα, χρήματα. Έχουν λάβει μέρος σε τουλάχιστον ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και κάποιοι το έχουν κατακτήσει.

Υπάρχουν κάποιοι που έχουν αποσυρθεί από τη δράση και κάποιοι που συνεχίζουν να «κλωτσάνε» το τόπι.

Έντεκα πρώην και νυν Μουντιαλικοί ποδοσφαιριστές που άφησαν τη μπάλα και έπιασαν μικρόφωνο για να σχολιάσουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας…

  1. Ίκερ Κασίγιας. Ο αρχηγός της Εθνικής Ισπανίας στο Μουντιάλ του 2010 όπου η «Φούρια Ρόχα» κατέκτησε τον τίτλο, σχολιάζει τους αγώνες της Ρωσίας για λογαριασμό του TV Azteca.
  2. Ντιέγκο Φορλάν. Ο Ουρουγουανός επιθετικός που αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής, εκτελεί χρέη σχολιαστή για το Telemundo.
  3. Λόταρ Ματέους. Ο αρχηγός της Εθνικής Γερμανίας στο Μουντιάλ της Ιταλίας (1990) όπου η «νασιοναλμάνσαφτ» στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, σχολιάζει τους αγώνες της Ρωσίας για λογαριασμό του FOX USA.
  4. Μάριο Αλμπέρτο Κέμπες. Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Αργεντινή το 1978 και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 6 τέρματα (2 στον τελικό κόντρα στην Ολλανδία), ο Κέμπες σχολιάζει τα τεκταινόμενα στη Ρωσία για το ESPN.
  5. Κάρλος Βαλντεράμα. Ο εμβληματικός χαφ της Κολομβίας με συμμετοχή σε τρία Μουντιάλ (1990, 1994, 1998) σχολιάζει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας για το RT.
  6. Στίβεν Τζέραρντ. Ο Άγγλος που πήρε μέρος σε τρία Μουντιάλ (2006, 2010, 2014) εκτελεί χρέη σχολιαστή για λογαριασμό του BT Sport.
  7. Ντιντιέ Ντρογκμπά. Ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού με συμμετοχή σε τρία Μουντιάλ (2006, 2010, 2014) σχολιάζει τους αγώνες της Ρωσίας στο BBC.
  8. Θεσκ Φάμπρεγκας. Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Ισπανία στη Ν. Αφρική, ο 31χρονος κεντρικός χαφ ανήκει στο team σχολιαστών του BBC.
  9. Όσκαρ Ρουτζέρι. Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Αργεντινή το 1986, ο «Κεφάλας» όπως τον αποκαλούσαν, σχολιάζει το Μουντιάλ της Ρωσίας για λογαριασμό του FOX Sports.
  10. Γιούργκεν Κλίνσμαν. O ξανθός στράικερ που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Γερμανία το 1990, σχολιάζει το Μουντιάλ της Ρωσίας για το BBC.
  11. Ενράν Κρέσπο. Ο Αργεντίνος επιθετικός που έχει λάβει μέρος σε τρεις διοργανώσεις (1998, 2002, 2006) είναι σχολιαστής στο FOX USA.