Κάποιες ιστορίες ποδοσφαιριστών που έχουν καταφέρει κάποια σημαντικά πράγματα στην καριέρα τους θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελούν σενάριο κινηματογραφικής ταινίας.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Κολομβιανός Κάρλος Μπάκα, που μέχρι να φτάσει στο σημείο να ζει από το ποδόσφαιρο χρειάστηκε να κάνει παράλληλα κι άλλες δουλειές για να συντηρεί την οικογένειά του.

Το 2006, σε ηλικία 20 ετών, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Ατλέτικο Ζούνιορ της Κολομβίας. Μέχρι τότε όμως, το ποδόσφαιρο δεν αποτελούσε προτεραιότητά του, καθώς έπρεπε να εργαστεί είτε ως οδηγός είτε ως ψαράς για να βοηθήσει την οικογένειά του.

«Στα 20 μου ήμουν βοηθός οδηγού λεωφορείου στην πόλη που γεννήθηκα, το Πουέρτο Κολόμπια», περιγράφει στην ισπανική εφημερίδα Marca. «Η ζωή δεν ήταν εύκολη και αργότερα έγινα εγώ οδηγός λεωφορείου ώστε να μπορώ να βοηθώ την οικογένειά μου που ήταν πολύ φτωχή».

Είχε χάσει κάθε ελπίδα για επαγγελματική ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, όμως τότε συνέβη το θαύμα. «Οι πόρτες του ποδοσφαίρου είχαν κλείσει για μένα καιρό πριν, λόγω ηλικίας. Είχα πάψει πλέον να ποντάρω σε ποδοσφαιρική καριέρα. Αλλά τότε η Ζούνιορ έκανε κάποιες δοκιμές στην Μπαρανκίλα και δόξα το θεό, τα πέρασα».

Και μετά ήρθε η εκτόξευση. To 2012 μετακόμισε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Μπριζ, αγωνίστηκε στη Σεβίλλη με την οποία κατέκτησε το Europa League δύο συνεχόμενες χρονιές (2014, 2015), στη Μίλαν και τώρα στη Βιγιαρεάλ, ενώ παίρνει μέρος στο δεύτερο Μουντιάλ της καριέρας του.

«Έχω ζήσει δύσκολες καταστάσεις απ’ όταν ήμουν παιδί. Μετά όταν ήρθαν τα χρήματα και η δόξα νόμιζα ότι τα είχα όλα, αλλά έκανα λάθος. Ευχαριστώ το Θεό γιατί από τα λάθη μου έμαθα», προσθέτει ο 31χρονος Κολομβιανός επιθετικός που είναι ιδιαίτερα θρήσκος.

Λέγεται μάλιστα ότι ήθελε να πάρει κάποια στιγμή μεταγραφή στη Ρόμα για να βρίσκεται κοντά στο Βατικανό…