Το κόστος μιας επίσημης φανέλας ομάδας είναι πάνω-κάτω σχεδόν ίδιο σε κάθε ένα από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Όχι όμως και ενός συλλόγου στην Ιταλία, ο οποίος πουλάει πιο ακριβά και από την Μπαρτσελόνα.

Ο λόγος για την Μπολόνια. Όπως αναφέρει η Corriere di Bologna, οι «ροσομπλού» πωλούν οποιαδήποτε από τις τρεις εκδοχές της φετινής τους φανέλας γύρω στα 80 ευρώ, κόστος το οποίο ανεβαίνει μέχρι τα 102 ευρώ, σε περίπτωση που ο πελάτης επιλέξει να προσθέσει επάνω της το σήμα της Serie A, αλλά και το όνομα ενός παίκτη.

Terza-maglia_Bologna

Υπενθυμίζεται ότι, στην Μπολόνια αγωνίζεται και ο Βασίλης Τοροσίδης. Έτσι, όποιος φίλος της ιταλικής ομάδας θέλει να αγοράσει φανέλα με το όνομα του αρχηγού της Εθνικής, τότε θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα χρήματα από ό,τι θα έδινε για μια φανέλα του Λιονέλ Μέσι.

Σε γενικές γραμμές, στην Ιταλία ο μέσος όρος κόστους αγοράς για κάθε φανέλα ομάδας της χώρας ανέρχεται στα 82 ευρώ. Ένα ευρώ λιγότερο από τις αντίστοιχες της Ligue 1, τρία περισσότερα από αυτές της Μπουντεσλίγκα και πέντε περισσότερα σε σχέση με την Πριμέρα. Όσο για τις φανέλες των αγγλικών συλλόγων, ο μέσος όρος κυμαίνεται στα 59 ευρώ.