Με το σύνθημα «η ιστορία δεν έχει τέλος», ο Αστέρας Τρίπολης παρουσίασε το νέο σήμα του.

Δεν είναι και το πιο σύνηθες για μια ομάδα να αλλάζει σήμα, αλλά δεν είναι και κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί να συμβαίνει. Είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Στην κατηγορία των ομάδων που το έχουν τολμήσει προστίθεται και ο Αστέρας Τρίπολης πλέον, ο οποίος αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή.

«Στο έμβλημα του Αστέρα διατηρείται στην πιο υψηλή θέση το Αστέρι, με το οποίο ταξίδεψε στον χρόνο ο σύλλογος, από το 1931. Χρονολογία ίδρυσης, η οποία πλέον απεικονίζεται στο νέο σήμα.

Με σεβασμό στα παραδοσιακά χρώματα της ομάδας. Το μπλε, το οποίο συμβολίζει την εμπιστοσύνη, την πίστη, την αυτοπεποίθηση. Το κίτρινο, το οποίο συνδέεται με την ενέργεια και τη δημιουργία και συμβολίζει τη φιλοδοξία. Ενώ το λευκό, θεωρείται το χρώμα της τελειότητας και της ελπίδας και σημαίνει ασφάλεια και καθαριότητα.

Στο έμβλημα του Αστέρα Τρίπολης δεσπόζει το άγαλμα του Αρχιστράτηγου της Ελληνικής Επανάστασης, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Το άγαλμα, που βρίσκεται στην πλατεία Άρεως από τον Σεπτέμβριο του 1971, φιλοτεχνήθηκε για να παρουσιάσει τον Γέρο του Μοριά στη μάχη και εκεί φυλάσσονται και τα οστά του.

Το άγαλμα, στο νέο σήμα της ομάδας, εμφανίζεται μέσα στον Θυρεό, με τον συμβολισμό της ασπίδας να παρουσιάζει την αποφασιστικότητα για άμυνα», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο σύλλογος, εξηγώντας ότι το «Et in Arcadia ego», φράση στα λατινικά, που αναγράφεται στο νέο σήμα σημαίνει «Και εγώ στην Αρκαδία».

* Η φωτογραφία είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του Αστέρα Τρίπολης.