Μεγάλη είναι η απογοήτευση στις τάξεις της ΑΕΚ μετά τη χθεσινοβραδινή ήττα (1-3) από την Τραμπζονσπόρ για τα πλέι οφ του Champions League, αλλά κυρίως για την εικόνα που έβγαλε η ομάδα σε δεύτερο σερί επίσημο ματς, μετά από αυτό κόντρα στην Κραϊόβα, το Δεκαπενταύγουστο. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης μοιάζει πλέον με… θαύμα, είναι και το γεγονός πως το σύνολο του Μιγκέλ Καρντόσο δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης, αντιθέτως δείχνει να είναι ασύνδετη, χωρίς φυσικές και ψυχολογικές δυνάμεις. Κοινώς, δεν δείχνει ομάδα…

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα η πίεση να έχει αυξηθεί στις πλάτες του Πορτογάλου τεχνικού. Ο οργανισμός της Ένωσης προβληματίζεται έντονα για το κατά πόσο ο άνθρωπος στον οποίον ανατέθηκαν οι τύχες της ομάδας μπορεί να φέρει εις πέρας το φιλόδοξο πλάνο του, το οποίο δεν φαίνεται να βγαίνει. Μοιάζει να μην είναι εφαρμόσιμο, με ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να το υποστηρίξουν.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι παρόλο που ένα παιχνίδι μπορεί να ξεκινήσει καλά για την ΑΕΚ, όπως αυτό με τους Τούρκους, στη συνέχεια ένα λάθος μπορεί να τα γκρεμίσει όλα, να βγάλει στην επιφάνεια όλα τα στραβά και να αναδείξει σχεδόν όλες του τις παθογένειες. Ειδικά στις στημένες φάσεις υπήρχε… τρικυμία. Ένα φαινόμενο που δεν είναι τωρινό, αλλά ο Καρντόσο -σε αυτήν τουλάχιστον τη χρονική στιγμή- δεν δείχνει να έχει διορθώσει.

Κίνδυνος να βγει εκτός τροχιάς από την αρχή

Αυτό που επίσης απασχολεί άπαντες στο «κιτρινόμαυρο» περιβάλλον, είναι το γεγονός πως δείχνει η νέα σεζόν να… εκτροχιάζεται από την αρχή της. Τη σκληρότερη κριτική τη δέχεται ο Πορτογάλος τεχνικός, που προς το παρόν δείχνει πως δεν μπορεί να ανατρέψει τη διαμορφωμένη κατάσταση.

Σύμφωνα με όσα πηγάζουν από Μαρούσι και Σπάτα, αποφάσεις για να αλλάξει το κάτι και άμεσα στην ΑΕΚ δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής. Όπως αναφέρουν τα σχετικά ρεπορτάζ, χθες βράδυ ο Νίκος Λυμπερόπουλος είχε επαφές με υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη της ΠΑΕ στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, όπου άπαντες εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για το πώς θα αλλάξει το σκηνικό.

Η λύση να γίνει και αλλαγή προπονητή, λίγες ημέρες αφότου ξεκίνησε η νέα αγωνιστική περίοδος, δεν αποκλείεται. Αν και κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται, δεν θα πρέπει να δημιουργήσει και έκπληξη. Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να βρεθεί και ο αντικαταστάτης, που μόνο εύκολη δουλειά δεν θα είναι. Εκτός εάν ο «δικέφαλος» πάει σε μια δοκιμασμένη λύση, όπως για παράδειγμα του Τραϊανού Δέλλα.