Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός δεν έχει πραγματοποιήσει καμία μεταγραφή μέχρι στιγμής, καθώς οι περιπτώσεις που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας είτε δεν προχώρησαν όπως θα ήθελαν οι επιτελείς του συλλόγου, είτε βρίσκονται… στον πάγο. Πάντως, κινήσεις για ενίσχυση του ρόστερ γίνονται, με ένα νέο όνομα να έρχεται στο προσκήνιο.

Το χρονικά τελευταίο είναι αυτό του Βουρνόν Ανίτα, που ήρθε να προστεθεί σε αυτό του Γκαγιάς Ζαχίντ. Ωστόσο και οι δύο περιπτώσεις μόνο εύκολες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, με τις πιθανότητες να μην είναι αυτή τη στιγμή υπέρ του «τριφυλλιού», σύμφωνα με όσα πηγάζουν από τα «πράσινα» ρεπορτάζ.

Αναφορικά με τον Ολλανδό μέσο, έχει συμβόλαιο με τη Λιντς για ακόμη έναν χρόνο, αλλά δεν υπολογίζεται από τον αγγλικό σύλλογο. Το θέμα είναι ότι αμείβεται ετησίως με ένα ποσό κοντά στις 700.000 ευρώ, χρήματα που δεν μπορεί να δώσει αυτήν τη στιγμή ο Παναθηναϊκός. Όσο καλές σχέσεις κι αν έχει ο Νίκος Νταμπίζας με την αγγλική αγορά, είναι δεδομένο πως μεγάλη έκπτωση που να ξεπερνά το 50% δύσκολα μπορεί να γίνει, σε περίπτωση δανεισμού για την επόμενη σεζόν.

Ο Ανίτα θα ψάξει να μείνει ελεύθερος. Αυτήν τη στιγμή το «τριφύλλι» δεν μπορεί να προσφέρει πάνω από 250.000 ευρώ, ενώ ο παίκτης περιμένει να πάρει μια γερή αποζημίωση από την ομάδα του και κατόπιν να δει τις επόμενες κινήσεις του.

Σε ό,τι αφορά τον Ζαχίντ του ΑΠΟΕΛ, ισχύουν τα ίδια οικονομικά δεδομένα, καθώς ο Παναθηναϊκός έχει προτείνει στις συζητήσεις τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή για έναν χρόνο, θέλοντας όμως το μισό συμβόλαιο του παίκτη να πληρώνεται από τους Κύπριους. Από την πλευρά του ο σύλλογος της Λευκωσίας θέλει να περιμένει κάποια πρόταση, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμα.

Κοινώς, και οι δύο περιπτώσεις έχουν μεγάλες δυσκολίες, αλλά δεν έχουν κλείσει οριστικά με αρνητική κατάληξη.

Τέλος, όσον αφορά τον Γιάννη Μπουζούκη και την προσπάθεια να ανααανεωθεί το συμβόλαιό του, προκύπτει μια σιγουριά ότι θα κλείσει θετικά το θέμα, με τον παίκτη να υπογράφει μέχρι το 2022, αν και ακόμα δεν έχει υπάρξει deal.