Η κόντρα του Ενές Καντέρ με τον Ερντογάν, έχει φέρει τον Τούρκο NBAer μακριά από τη χώρα του τα τελευταία χρόνια, γεγονός που τον έφερε στα όριά του, όταν άκουσε τις δηλώσεις του Λεμπρόν Τζέιμς για το χάσμα που έχει προκύψει μεταξύ NBA και Κίνας.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πήρε θέση όσον αφορά την ελευθερία του λόγου, ζητώντας από παράγοντες όπως του General Manager των Χιούστον Ρόκετς (που τα ξεκίνησε όλα) να προσέχουν τι λένε όταν αυτό μπορεί να επηρεάσει τη λίγκα – και άρα τα έσοδά της.

Την ίδια ώρα ο Καντέρ έχει 5 χρόνια να δει την οικογένειά του επειδή προτιμά να μιλά εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν και ως εκ τούτου, αντέδρασε στα λεγόμενα του Λεμπρόν, αναφέροντας όσα έχει υποστεί από την Τουρκία.

Η δήλωση του ΛεΜπρόν που ενόχλησε τον Καντέρ

«Δεν θέλω να μπω σε μία κόντρα με τον Μόρεϊ αλλά πιστεύω ότι δεν ήταν καλά διαβασμένος για την κατάσταση και μίλησε. Αρκετοί άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν πληγωθεί, όχι μόνο οικονομικά αλλά και συναισθηματικά, ηθικά. Να προσέχουμε τα tweet μας, ακόμα και εμείς που έχουμε την ελευθερία της έκφρασης. Πολλά αρνητικά μπορούν να βγουν από αυτή την ελευθερία», ανέφερε αρχικά ο «Βασιλιάς».

Για να συμπληρώσει πιο μετά: «Η ομάδα μου και η λίγκα πέρασαν μια δύσκολη εβδομάδα. Νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν τι μπορεί να κάνει ένα tweet ή μια δήλωση στους άλλους. Και νομίζω ότι κανείς δεν σταμάτησε να σκέφτεται τι έγινε. Θα μπορούσε να περιμένει μια εβδομάδα για να το στείλει».

Ο παίκτης των Σέλτικς που είναι σε ανοικτό «πόλεμο» με τον Ερντογάν έχοντας υποστεί μεγάλες συνέπειες σχολίασε μέσω Twitter:

«Δεν έχω δει την οικογένειά μου ή να έχω μιλήσει μαζί της τα τελευταία πέντε χρόνια

Πήγε φυλακή ο πατέρας μου

Τα αδέρφια μου δεν μπορούν να βρουν δουλειά

Ανακλήθηκε το διαβατήριό μου

Υπάρχει διεθνές ένταλμα σύλληψης

Η οικογένειά μου δεν μπορεί να φύγει από τη χώρα

Δέχομαι απειλές θανάτου κάθε μέρα

Εχω δεχθεί επίθεση και παρενόχληση

Προσπάθησαν να με απαγάγουν στην Ινδονησία

Η ελευθερία δεν είναι δωρεάν».