O Γιάννης Αντετοκούνμπο είδε τις άμυνες των αντιπάλων να «κλείνουν» μέσα στην ρακέτα και τον ίδιο σε αρκετές φάσεις να τα βάζει με ολόκληρη την πεντάδα.  Χέρια, κορμιά, πόδια στήνονταν μπροστά του για να κρατήσουν όσο το δυνατόν πιο μακριά από το καλάθι. Ο Γιάννης έφαγε «ξύλο». Προσπαθούσε να βρει λύσεις, μοίραζε μπάλες αλλά τις περισσότερες φορές τα ελεύθερα σουτ έβρισκαν σίδερο.

Double team; Προφανώς και το περίμενε. Στο ΝΒΑ είναι μια μόνιμη κατάσταση για τον ίδιο. Triple team; Ναι, αμέ. Οι Σέλτικς το εφάρμοσαν αρκετές φορές απέναντί του. Ειδικά στα play off. Τέσσερις πάνω του; Το έχει αντιμετωπίσει κι αυτό στο ΝΒΑ.

Όμως μια ολόκληρη πεντάδα προσαρμοσμένη πάνω του; Για όλο το ματς; Με κάθε αντίπαλο; Ήταν μια κατάσταση που προφανώς αντιμετώπιζε για πρώτη φορά.

Οι κανονισμοί της FIBA δίνουν την δυνατότητα στους αμυντικούς να «κατασκηνώνουν» για όση ώρα θέλουν μέσα στην ρακέτα. Στο ΝΒΑ υπάρχει ο κανονισμός των 3 δευτερολέπτων και στην άμυνα. «Αντικανονική άμυνα» και μία βολή για την επίθεση… Στις διοργανώσεις της FIBA όμως τα 3 δευτερόλεπτα μέσα στην αρκετά υπάρχουν μόνο για την επίθεση.