Σημαντικό πλήγμα για την Εθνική Ελλάδας καθώς λίγο πριν την έναρξη του Μουντομπάσκετ, κόντρα στην Ιορδανία, χάνει τον Ντίνο Μήτογλου εξαιτίας ενός τραυματισμού.

Ο πάουερ φόργουορντ του Παναθηναϊκού χτύπησε το μικρό δάχτυλο του αριστερού του χεριού σε μια από τις τελευταίες προπονήσεις στη Μανίλα. Αρχικά δεν φάνηκε να είναι κάτι ανησυχητικό και ο ίδιος συνέχισε κανονικά το πρόγραμμα. Ωστόσο από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί ένα μικρό ρωγμώδες κάταγμα στο σημείο.

Αφού ενημερώθηκε και η ομάδα του παίκτη και υπήρξαν συζητήσεις μεταξύ της Εθνικής και των Πρασίνων, αποφασίστηκε ο παίκτης να επιστρέψει στην Αθήνα προκειμένου να αποφευχθεί κάποια επιδείνωση του τραυματισμού του.

Σημειώνεται, όπως αναφέρει το gazzetta.gr, πως ο Μήτογλου δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κάποιον άλλον παίκτη καθώς η προθεσμία για τη δήλωση των παικτών που θα συμμετάσχουν στο Μουντομπάσκετ έχει παρέλθει.

Η ενημέρωση της Εθνικής για τον Μήτογλου

Ο Ντίνος Μήτογλου υποβλήθηκε σε πλήρη απεικονιστικό έλεγχο μετά από τραυματισμό του σε φάση προπόνησης της Εθνικής Ανδρών και όπως προέκυψε έχει υποστεί ρωγμώδες κάταγμα βάσης μικρού δακτύλου στο αριστερό χέρι. Ο Μήτογλου μετά από αυτή την εξέλιξη δεν είναι στη διάθεση του προπονητή της Εθνικής Ανδρών, Δημήτρη Ιτούδη.