Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία στη Βουδαπέστη, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. Ο σπουδαίος αθλητής πέταξε στα 8,52μ. στην τελευταία του προσπάθεια, ξεπερνώντας τον Πίνοκ που είχε κάνει 8,50μ. και ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει.

Μάλιστα σε δηλώσεις του εξήγησε γιατί εκνευρίστηκε μετά την τελευταία προσπάθειά του, η οποία ήταν και αυτή που τον ανέβασε στην κορυφή του κόσμου. «Το άλμα ήταν για 8,70, αλλά άφησα τα πόδια στην άμμο και γι’ αυτό νευρίασα. Κατάλαβα ότι ήταν πάνω από 8,40 και θύμωσα, γιατί ήταν για 8,70μ.», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Η Παγκόσμια και η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία αναφέρθηκαν με κολακευτικά σχόλια στον Τεντόγλου, μετά το συναρπαστικό φινάλε στον τελικό του μήκους. «Ο απόλυτος εκτελεστής των πρωταθλημάτων» και ο «άρχοντας του τελευταίου άλματος». Με αυτές τις δύο φράσεις, η Ευρωπαϊκή και η Παγκόσμια ομοσπονδία, αποθέωσαν τον Μίλτο Τεντόγλου.

Η Ευρωπαϊκή μάλιστα… υπενθύμισε τα χρυσά του Μίλτου Τεντόγλου.

Πολλά ήταν τα συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να στέλνει με ανάρτησή του θερμά συγχαρητήρια στον «χρυσό» Μίλτο Τεντόγλου και στη «χάλκινη» Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, μας έκαναν για ακόμα μία φορά υπερήφανους και μας γέμισαν αισιοδοξία», τόνισε.

«Μίλτο, οι απανταχού Γρεβενιώτες σου εκφράζουμε από καρδιάς τα ολόθερμά μας συγχαρητήρια για την νέα σου παγκόσμια αθλητική επιτυχία, κατακτώντας και πάλι την κορυφή του κόσμου και απογειώνοντας την ιδιαίτερη πατρίδα σου, τα Γρεβενά, στον έβδομο ουρανό», ανέφερε ο δήμαρχος Γρεβενών.

Αλλά και στα social media τα σχόλια πέφτουν βροχή για τον Μίλτο Τεντόγλου. Στο X (Twitter), χρήστες γράφουν χαρακτηριστικά:

«Τεντογλου χάρη σε σένα ανέκτησα την πίστη μου στην ανθρωπότητα!»

«Αν καμιά φορά συναντουσα τον #Τεντογλου θα τον ρωτουσα πώς τα καταφέρνει να κουβαλά την απογοήτευση και τη στενοχώρια ενός λαού και να πετά τόσο ψηλά».

«Το μεγαλείο του #Τεντογλου είναι το ξέφωτο στις μέρες αδέσποτες που ζούμε, να έχουμε ένα λόγο να μαστε υπερήφανοι στον καρβουνιασμένο γιδότοπο»

«Ανθρώπους σαν τον Τεντόγλου να έχετε στη ζωή σας, που ό,τι λένε το κάνουν πράξη #Τεντογλου»