Ξεκίνησε η δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής. Εκτός του αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με τη Νιγηρία, σήμερα θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις: Αργεντινή-Νότιος Κορέα και Γαλλία-Μεξικό.
Την νίκη με την οποία θα εξασφαλίσουν ουσιαστικά την πρόκριση, ψάχνουν Αργεντινή και Νότιος Κορέα στη δεύτερη αγωνιστική του δευτέρου ομίλου, στον οποίο συμμετέχει και η Εθνική Ελλάδος. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση, αφού οι Νοτιοαμερικάνοι επιβλήθηκαν με 1-0 της Νιγηρίας, ενώ οι Ασιάτες νίκησαν 2-0 το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Η παρουσία του Γιόνας Γκουτιέρες σαν αριστερό μπακ-χαφ δεν ικανοποίησε τον Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος σκοπεύει να χρησιμοποιήσει «καθαρή» τετράδα στην άμυνα με την προσθήκη του Μπουρντίσο. Στη θέση του Βερόν, που έχει υποστεί ένα τράβηγμα, θα αγωνιστεί ο Μάξι Ροντρίγκες. Ο Μέσι θα αγωνιστεί στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής και όχι ελεύθερος πίσω από τους επιθετικούς.

Την πρώτη τους νίκη στο 19ο Μουντιάλ θα κυνηγήσουν η Γαλλία και το Μεξικό, στη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου (21:30, ΝΕΤ). Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, οι Γάλλοι έμειναν στο «μηδέν» (0-0) με την Ουρουγουάη και οι Αζτέκοι ήρθαν ισόπαλοι (1-1) με τη Νότιο Αφρική.

Οι «τρικολόρ» θέλουν να συνεχίσουν την παράδοση που τους θέλει να μην έχουν ηττηθεί ποτέ στο παρελθόν από το Μεξικό. Συγκεκριμένα, οι Γάλλοι μετρούν πέντε νίκες και μία ισοπαλία σε έξι αγώνες, έχοντας πετύχει 15 γκολ και δεχθεί 4 τέρματα από τους Μεξικανούς.

Ο Ραϊμόν Ντομενέκ δεν υπολογίζει τον τρίτο τερματοφύλακα της ομάδας, Σεντρίκ Καρασό. Ο τεχνικός των Γάλλων αναμένεται να επαναφέρει το σύστημα της ομάδας σε 4-2-3-1, με τον Τουλαλάν και τον Ντιαμπί να παίζουν μπροστά από την άμυνα. Ο Ανελκά θα αγωνιστεί στα δεξιά και στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Ανρί.