Η Βοσνία παίρνει μέρος στο Προολυμπιακό τουρνουά αλλά το αγωνιστικό κομμάτι ίσως είναι και το τελευταίο που ενδιαφέρει τους παίκτες, κόντρα σε ό,τι θα περίμενε κανείς, αφού οι δηλώσεις που έκαναν για την κατάσταση που επικρατεί είναι αδιανόητες.

Η οικονομική κατάσταση της ομοσπονδίας της χώρας είναι τραγική και αυτό, αναπόφευκτα, επηρεάζει και την εθνική ομάδα, οι παίκτες της οποίας αποφάσισαν να μιλήσουν τώρα και να ενημερώσουν τους πάντες για τις καταστάσεις που ζουν.

«Εδώ και 30 χρόνια αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα. Οι συνθήκες είναι οι ίδιες κάθε χρόνο. Δεν έχουμε βασικά πράγματα, κοιμόμαστε τέσσερις σε ένα δωμάτιο. Οι πολιτικοί πληρώνονται, δεν υπάρχει καθυστέρηση. Δεν έχουμε καν αίθουσα προπονήσεων. Τα παιδιά που θα παίξουν στην εθνική ομάδα στο μέλλον πρέπει να έχουν προϋποθέσεις για να πετύχουν. Είμαστε τσίρκο, αυτά τα παιδιά θα πάνε σε άλλες εθνικές ομάδες», είπε ο Γιουσούφ Νούρκιτς, ενώ ο αρχηγός Μίραλεμ Χαλίλοβιτς τόνισε τα εξής…

«Τα οικονομικά προβλήματα είναι πάντα πρόβλημα εδώ. Γιατί δεν υπάρχει σχέδιο με μπουτίκ για οπαδούς και διαφημίσεις για παίκτες αστέρες; Αυτό μας θυμώνει. Πηγαίνουμε στο γήπεδο με ταξί, κοιμόμαστε σε αυτοκίνητα, πάντα υπάρχουν κάποιοι αυτοσχεδιασμοί. Ήρθαμε εδώ γιατί αγαπάμε την εθνική ομάδα».

Τέλος, ο Ντζάναν Μούσα είπε πως «δεν υπάρχει σχέδιο. Είναι αδύνατον να κοιμηθούν στο ίδιο δωμάτιο τέσσερα μέλη της εθνικής ομάδας. Ενώ άλλοι έπαιξαν εννιά ή δέκα παιχνίδια προετοιμασίας, εμείς παίξαμε δύο. Θα κερδίσουμε το τουρνουά, αλλά αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Δεν πάμε καλά, δεν προετοιμαζόμαστε σωστά».