Ο Γιουσούφα Μουκόκο της Ντόρτμουντ μπορεί να αγωνίζεται σε μια από τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, να είναι διεθνής με την Εθνική Γερμανίας και να αμείβεται πλουσιοπάροχα, ωστόσο, αποφάσισε να σταματήσει να στηρίζει οικονομικά την οικογένειά του κι εκείνη υποχρεώθηκε να μετακομίσει από την πολυτελή βίλα της σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στο Αμβούργο.

Ο Μουκόκο, που έγινε γνωστός, από τα 14 του γιατί «φόρτωνε» τις αντίπαλες εστίες με πολλά γκολ, προ μηνών, όταν έκλεισε τα 18 του χρόνια συγκρούστηκε με τους γονείς του για τα χρήματα. Περίμενε να ενηλικιωθεί και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με την Ντόρτμουντ – για το οποίο συνολικά αμείβεται με περίπου δέκα εκατ. ευρώ – και αποφάσισε να σταματήσει να τους χρηματοδοτεί. Ο Γερμανός φορ, γεννημένος στο Γιαουντέ του Καμερούν, δεν τους έδινε πλέον χρήματα και ούτε κάλυπτε τα έξοδα της βίλας όπου διέμεναν τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας του.

Κάπως έτσι άφησε δημιουργήθηκε ένα μεγάλο χρέος. Σύμφωνα λοιπόν με τη γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία αποκάλυψε σχετικά δικαστικά έγγραφα, φαίνεται ότι οι οφειλές έφτασαν στις 514.981 ευρώ. Η μητέρα του ήταν η μοναδική ιδιοκτήτρια, με αποτέλεσμα να κατασχεθεί το σπίτι.

Παρόλα αυτά οι γονείς του Μουκόκο, Τζόσεφ και Μαρί δέχτηκαν βοήθεια από το κέντρο κοινωνικής υποστήριξης, με αποτέλεσμα πλέον να βρίσκονται σε αυτοσχέδια καταλύματα προσφύγων στα νότια του Αμβούργου. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής δεν θέλησε να σχολιάσει την υπόθεση, ανέφερε η ίδια πηγή.

«Ο γιος μας δεν μας υποστηρίζει πλέον. Αλλά πιστεύετε πως θα μιλήσω με άσχημα λόγια για εκείνον; Το κρατικό κατάλυμα είναι ένα καλό σπίτι για εμάς. Δουλεύω μόνος μου πλέον», ήταν τα λόγια του πατέρα του.