Να υπάρξει αναλυτική ενημέρωσε προς όλες τις ομάδες-μέλη της Λίγκας για τα χρήματα που έχει λάβει από τις 2 Αυγούστου 2022 μέχρι και σήμερα ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ και παράλληλα παρουσίαση των υπηρεσιών που προσφέρει, ζήτησε η ΑΕΚ, τόσο μέσω επιστολής όσο και με την παρέμβαση του αντιπροέδρου και διευθύνοντα συμβούλου, Γιώργου Κοσμά, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Super League 1.

Ο Άγγλος πρώην αρχιδιαιτητής είχε προσληφθεί από τη Λίγκα στις 2 Αυγούστου 2022 και η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ με επιστολής της στο προεδρείο του συνεταιρισμού ανέφερε τα εξής…

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Όπως είναι γνωστό στις 2.8.2022 ανακοινώσατε την πρόσληψη του κ. Κλάτενμπεργκ ως Τεχνικού Συμβούλου και Εκπαιδευτή Διαιτησίας.
Έκτοτε και παρά την παρέλευση σχεδόν ενός έτους, ουδεμία ενημέρωση έχει δοθεί στα μέλη του Συνεταιρισμού τόσο σχετικά με τους όρους της συναφθείσας σύμβασης (εύρος παρεχόμενων υπηρεσιών, εκπλήρωση συμβατικών υποχρεώσεων και έλεγχος αυτών, οικονομικές απολαβές με πλήρη και σαφή αιτιολογία κλπ).
Παρακαλούμε για την παροχή επαρκών διευκρινίσεων σχετικά με τα ανωτέρω και τη χορήγηση
Α) αντιγράφου της συναφθείσας σύμβασης.
Β) αναλυτικής κατάστασης των παρασχεθεισών υπηρεσιών του κ. Κλάτενμπεργκ
Γ) αποδεικτικά στοιχεία των παρασχεθεισών υπηρεσιών.
Δ) οικονομικές απολαβές του κ. Κλάτενμπεργκ ανά μήνα από 2.8.2022 μέχρι και σήμερα».

Η παρέμβαση του Κοσμά

Στη συνέχεια, όταν πήρε τον λόγο ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, Γιώργος Κοσμάς, είπε μεταξύ άλλων: «Ο κ. Κλάτενμπεργκ προσελήφθη ως τεχνικός σύμβουλος και Εκπαιδευτής, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Λίγκας. Δεν ξέρω ποιον συμβουλεύει και σίγουρα δεν έχει εκπαιδεύσει κανέναν. Αυτό που συμβαίνει είναι εξωφρενικό και σκανδαλώδες. Αμείβεται επί έναν χρόνο χωρίς να κάνει τίποτα. Να μας πείτε πόσα έχει πάρει, αν είναι σε ισχύ η σύμβασή του, τι ακριβώς προβλέπει, ως τι αμείβεται, αν έχει επιπλέον παροχές όπως αυτοκίνητο, σπίτι κλπ. και ποιες υπηρεσίες έχει προσφέρει μέχρι σήμερα.

Δεν είναι δυνατόν να έχει περάσει ένας χρόνος και να μην έχει έρθει σε γνώση των μελών καμία σχετική ενημέρωση, να μην έχουμε δει κανένα συμφωνητικό και να μην γνωρίζουμε πόσα έχει πάρει κάποιος που δεν κάνει τίποτα. Ως μέλη του Συνεταιρισμού πρέπει να γνωρίζουμε πού πάνε τα έσοδα του Συνεταιρισμού που προέρχονται από τις εισφορές των μελών και τις χορηγίες. Και για αυτά θα ζητήσουμε αναλυτική ενημέρωση».

Η αντιπρόεδρος της Λίγκας, κ. Κοξένογλου, είπε προς τον Κοσμά ότι το αίτημα έχει προωθηθεί στην οικονομική υπηρεσία και θα υπάρξει απάντηση, τονίζοντας ότι η ίδια δεν γνωρίζει πόσα έχει εισπράξει ο Κλάτενμπεργκ. «Εσείς είστε διοίκηση. Δεν γνωρίζετε τις συμβάσεις που υπογράφετε; Εγώ γνωρίζω τις συμβάσεις που υπογράφω», ήταν το σχόλιο του αντιπροέδρου της ΑΕΚ.