Ο Βινίσιους Τζούνιορ εμφανίστηκε ηλεκτρονικά ενώπιον του ανακριτικού δικαστηρίου νούμερο 3 της Πάλμα ντε Μαγιόρκα για τις ρατσιστικές ύβρεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ρεάλ με τη Μαγιόρκα στο Son Moix στις 5 Φεβρουαρίου. Μετά το ματς αυτό, ένας οπαδός εντοπίστηκε και αργότερα συνελήφθη για ρατσιστικές ύβρεις προς τον Βραζιλιάνο σταρ της «βασίλισσας».Σε αυτή τη μαρτυρία έχει πρόσβαση αποκλειστικά η El Mundo και έδωσε στο φως της δημοσιότητας τα λόγια του διεθνούς επιθετικού.

«Με προσβάλλουν επειδή είμαι σημαντικός παίκτης και επειδή είμαι μαύρος, και για τα δύο», εξήγησε ο Βινίσιους. Ο Μαδριλένος επιθετικός διαβεβαίωσε ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν γνώριζε το είδος των προσβολών που δέχθηκε, κάτι που έμαθε αργότερα μέσα από τις ηχογραφήσεις. «Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό με τους μαύρους που έχουν επηρεαστεί κατά τη διάρκεια της Ιστορίας της Ανθρωπότητας», πρόσθεσε.

Όταν τον ρώτησαν αν οι αναφορές στους πιθήκους θα μπορούσαν να κατανοηθούν με άλλο τρόπο. «Αυτό θα είναι για τους λευκούς ανθρώπους, όχι για τους μαύρους», διευκρίνισε, τονίζοντας ότι οι προσβολές είχαν σαφώς φυλετική χροιά.

Από τα γεγονότα αυτά συνελήφθη ένας 21χρονος φοιτητής πανεπιστημίου, ο οποίος κατέληξε να απολογηθεί κατά την κατάθεσή του στο δικαστήριο, εμφανώς επηρεασμένος, λέγοντας μάλιστα ότι θαυμάζει τον Βινίσιους ως παίκτη.

Πηγή: gazzetta