Να μετατρέψει την Επαγγελματική Επιτροπή Διαιτησίας σε ένα ανενεργό και αναποτελεσματικό όργανο θέλει η ΕΠΟ, σύμφωνα με την επιστολή του Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά την συνεδρίαση της Πέμπτης η οποία αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή, όπως τονίζει ο ισχυρός άντρας του Ολυμπιακού.

Η επιστολή του Βαγγέλη Μαρινάκη:

Η μεθόδευση είναι απαράδεκτη και υποδηλώνει μια ακραία θεσμική περιφρόνηση.

Είναι προφανές ότι επιδίωξή σας είναι να καταστήσετε την Ε.Ε.Π. ένα όργανο ανενεργό και «αναποτελεσματικό», ενώ θα έπρεπε να αποφασίζει για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο κυριαρχικά. Γι’ αυτό το λόγο και αρνείστε επίμονα να υιοθετήσετε ένα κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΕΠ ώστε να λειτουργεί αυτή με διαφάνεια, συστηματικά, και προς όφελος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου εν συνόλω.

Σας επαναλαμβάνω ότι δεν προτίθεμαι να συμπράξω σε αυτή την προσπάθεια απαξίωσης. Οι Κανονισμοί και οι προτάσεις που μας διαβιβάσατε θα τεθούν υπόψη των Μελών της Superleague 1 και θα εισαχθούν στην ΕΕΠ εκ νέου προκειμένου να υποστούν τις απαραίτητες διορθώσεις.

Έως τότε σας καλώ να απέχετε από οποιαδήποτε προσπάθεια να θέσετε σε εφαρμογή ένα θεσμικό πλαίσιο ερήμην του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Οποιαδήποτε απόπειρα επικύρωσης των Κανονισμών που σήμερα εισάγονται στην ΕΕΠ από την Εκτελεστική Επιτροπή στην σημερινή της συνεδρίαση θα συνιστά απόλυτη περιφρόνηση της θεσμικής τάξης και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ο Πρόεδρος της Super League 1
Ευάγγελος Μαρινάκης

Πηγή: gazzetta