Σε μία ιστορική στιγμή για το τένις, ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε το 23ο του grand slam, κερδίζοντας στο Roland Garros τον Κάσπερ Ρουντ με 3-0 σετ (7-6 (1), 6-3, 7-5 σε 3 ώρες και 13 λεπτά) και πλέον είναι ο πολυνίκης στην ιστορία των slams, αφήνοντας πίσω του με 22 τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Παράλληλα, έφτασε τους 94 τίτλους στο Tour, ισοφαρίζοντας στην τρίτη θέση όλων των εποχών τον Ιβάν Λεντλ, ενώ κατάκτησε για τρίτη φορά το τρόπαιο στο Παρίσι, έχοντας παίξει σε 7 τελικούς.

Στο πρώτο σετ ο Σέρβος ξεκίνησε τραγικά καθώς είχε 12 αβίαστα λάθη στα πρώτα τρία game και βρέθηκε πίσω με 3-0, όμως αντέδρασε και με επιβλητικό τένις στο tie break , έκανε το 1-0 μετά από 81 λεπτά! Στο δεύτερο κυριάρχησε απόλυτα και στο τρίτο με… κυνικό τρόπο (με break στο 5-5) έγραψε ιστορία.

Με 52 winners, έναντι 31 του αντιπάλου του (τρίτος χαμένος τελικός σε ισάριθμα ματς σε σλαμ για τον Νορβηγό) δεν γινόταν να χάσει αυτό το ματς. Παράλληλα, ο απίθανος Τζόκοβιτς, έχει 21 σερί νίκες σε σλαμς (Wimbledon, Australian Open, Roland Garros, δεν αγωνίστηκε στο US Open).

Ο Σέρβος σταρ τη στιγμή κατάκτησης του 3ου τίτλου σε Grand Slam, έπεσε πανευτυχής στο χώμα του «Philippe Chatrier» ξέροντας πως είχε γράψει ιστορία με τον 23ο συνολικά τίτλο του σε slam.

πηγή: gazzetta.gr