Ο Ολυμπιακός νίκησε με 76-62 τη Μονακό και προκρίθηκε στον τελικό της Euroleague όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Κώστα Σλούκα να στέκεται στον χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα του μετά το -12 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν η αισιοδοξία είχε δώσει τη θέση της στην απαισιοδοξία.

Ο Έλληνας γκαρντ θα αγωνιστεί για 7η φορά σε τελικό της Euroleague, έχοντας προηγηθεί αυτοί του 2012, του 2013 και του 2015 με τους ερυθρόλευκους και αυτοί του 2016, του 2017 και του 2018 με τη Φενέρμπαχτσε. Με λίγα λόγια, ο Σλούκας ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει να παίζεις σε τέτοιους αγώνες και το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό συνολικά, όπως έδειξε και με την αντίδραση του στον ημιτελικό.

Μια αντίδραση για την οποία μίλησε ο Σλούκας στις δηλώσεις του, όπου είπε τα εξής…

Για το πώς νιώθει: «Πάρα πολύ χαρούμενος, πάρα πολύ ικανοποιημένος. Ο στόχος του να είμαστε στον τελικό επετεύχθη. Ήταν δύσκολο παιχνίδι για εμάς, αλλά δείξαμε χαρακτήρα και νικήσαμε μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα».

Για το τι τους είπε ο Μπαρτζώκας στα αποδυτήρια και μπήκαν βελτιωμένοι στην τρίτη περίοδο: «Έπρεπε να ελέγξουμε καλύτερα τις επιθέσεις μας, ήταν βιαστικές και σίγουρα να παίξουμε καλύτερη άμυνα. Φάνηκε στο 3ο δεκάλεπτο η διάθεσή μας στην άμυνα, ήταν προφανές ότι θα αρχίσουν να κουράζονται γιατί ήμασταν και εμείς αρκετά aggresive. Η ποιότητά μας έπαιξε ρόλο».

Για το αν έπαιξε ρόλο και η εμπειρία: «Έπαιξε ρόλο και η εμπειρία μας. Στο τέταρτο δεκάλεπτο καθαρίσαμε το παιχνίδι σχετικά εύκολα, αλλά κάνανε εξαιρετική δουλειά τα παιδιά και στο τρίτο δεκάλεπτο».

Για το αν είναι το μυαλό του στον τελικό: «Όχι, κάτσε να το χαρούμε σήμερα. Θα κοιμηθούμε, αύριο θα το σκεφτούμε και θα είμαστε έτοιμοι όπως πρέπει να παίξουμε έναν τελικό, στον οποίο θέλουμε και την τύχη με το μέρος μας».