Ο Σέντρικ Μπακαμπού έχει ξεχωρίσει στο φετινό πρωτάθλημα της Stoiximan Super League αφού είναι στην 1η θέση του πίνακα των σκόρερ με 18 γκολ μέχρι στιγμής και με δεδομένο ότι το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό λήγει στο τέλος της σεζόν δεν προκαλούν έκπληξη τα δημοσιεύματα για ενδιαφέρον δύο ιταλικών ομάδων.

Ο 32χρονος Γάλλος επιθετικός υπέγραψε τον περασμένο Σεπτέμβριο στους ερυθρόλευκους, με τους οποίους δεν κατάφερε, τελικά, να κατακτήσει κάποιον τίτλο φέτος. Κατάφερε, όμως, να φτιάξει το όνομά του πετυχαίνοντας 18 γκολ στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα τα ιταλικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για ενδιαφέρον δύο ομάδων της Serie A.

Πρόκειται για τη Φιορεντίνα και την Αταλάντα, με τα ιταλικά δημοσιεύματα να στέκονται στο γεγονός ότι ο παίκτης μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν αφού δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους Πειραιώτες. Και αφού μένει ελεύθερος, παρουσιάζεται σαν μια πολύ καλή ευκαιρία για τις δύο ομάδες, οι οποίες ψάχνουν παίκτες για την επίθεση.

Από εκεί και πέρα, το αν θα προχωρήσει το θέμα με κάποια εκ των δύο ή αν ο Μπακαμπού θα ανανεώσει με τον Ολυμπιακό ή αν θα πάρει τελικά μεταγραφή σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα, το όνομα της οποίας δεν έχει γραφτεί μέχρι στιγμής, θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες.