Στην 1η θέση της Premier League, στο +1 από την Άρσεναλ και μάλιστα με ένα παιχνίδι λιγότερο, είναι πλέον η Μάντσεστερ Σίτι, πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος, μετά την εκτός έδρας νίκη της με 2-1 επί της Φούλαμ, ενώ στο Άνφιλντ η Λίβερπουλ υποδέχθηκε την Τότεναμ και επικράτησε με 4-3 σε ένα παιχνίδι με δραματικό φινάλε.

Η Σίτι πήγε στο Λονδίνο γνωρίζοντας ότι με νίκη θα ανέβαινε στην κορυφή και μπήκε πολύ δυνατά, όπως δείχνει και το γεγονός ότι άνοιξε το σκορ στο 3′ με πέναλτι του Χάαλαντ μετά την ανατροπή του Άλβαρες από τον Ριμ. Αυτό ήταν το γκολ Νο50 στη φετινή σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις, για τον Νορβηγό φορ, με τη Φούλαμ όμως να αντιδράει και να ισοφαρίζει στο 15′ με τον Βινίσιους (1-1).

Εξέλιξη που δεν επηρέασε, πάντως, την ομάδα του Μάντσεστερ που ξαναβγήκε στην επίθεση, είχε δοκάρι στο 27′ με τον Γκρίλις και τελικά πήρε ξανά το προβάδισμα στο 36′ με το ωραίο σουτ του Άλβαρες που κατέληξε στο «παραθυράκι» του Λένο. Έτσι έγινε το 1-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα η Σίτι να πάει στους 76 βαθμούς και στο +1 από την Άρσεναλ, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Νίκη-θρίλερ η Λίβερπουλ

Από εκεί και πέρα, μεγάλο παιχνίδι έγινε στο Άνφιλντ, όπου η Λίβερπουλ φιλοξένησε την Τότεναμ και στο 15′ το σκορ ήταν ήδη στο 3-0 χάρη στα γκολ των Τζόουνς (3′), Ντίαζ (5′) και Σαλάχ (15′ πεν.). Όλα έδειχναν, επομένως, ότι η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θα έπαιρνε εύκολη νίκη, αλλά δεν ήταν έτσι…

Στο 40′ ο Κέιν μείωσε σε 3-1, στο 77′ ο Σον έκανε το 3-2 και στο 93′ ο Ριτσάρλισον έγραψε το 3-3 παγώνοντας τους Κόκκινους. Στο επόμενο λεπτό, όμως, ο Ζότα βρήκε δίχτυα για το 4-3, λυτρώνοντας τη Λίβερπουλ, η οποία ανέβηκε στην 5η θέση, αφήνοντας στην 6η τους Λονδρέζους.