Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση από τον Άλεξ Ντε Μινόρ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-0 για την προημιτελική φάση του «Barcelona Open Banc Sabadell» και… φουλάρει για το τρόπαιο!

Ο κορυφαίος Έλληνας, που βρίσκεται στο νούμερο 5 στην παγκόσμια κατάταξη, νίκησε για ένατη φορά σε επίπεδο ATP τον 24χρονο Αυστραλό (Νο 19) με 6-4, 6-2, ύστερα από αγώνα που κράτησε περίπου μία ώρα και 22 λεπτά, και πήρε το «εισιτήριο» για τους «4», όπου θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Λορέντζο Μουζέτι (Νο 20 στον κόσμο).

Παρά το γεγονός πως στο πρώτο σετ ο Έλληνας άσος βρέθηκε με την πλάτη στον… τοίχο, κατάφερε να κάνει το break για το 2-1, κράτησε το δικό του σερβίς για το 3-1 και, παρά τις προσπάθειες του Ντε Μινόρ, έφτασε τελικά στην επικράτηση με 6-4.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς ήταν σαρωτικός, φτάνοντας να προηγθεί και με 5-1 ωστόσο ο Αυστραλός μείωσε σε 5-2, χωρίς να καταφέρει κάτι παραπάνω, για το τελικό 6-2 υπέρ του Έλληνα πρωταθλητή.

Τσιτσιπάς και Μουζέτι έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές στο παρελθόν σε επίπεδο ATP, με τον «Tsitsifast» να μετράει ισάριθμες νίκες.