Πριν από μερικά χρόνια, ο Ντέλε Άλι λογαριαζόταν ως ένας από τους πλέον ταλαντούχους και πολλά υποσχόμενους ποδοσφαιριστές στον κόσμο, τώρα, στον απόηχο της εμπλοκή του σε νέο σκάνδαλο με τη συμμετοχή του σε πάρτι όπου έκανε χρήση επικίνδυνου για την υγεία αερίου γέλιου, η Έβερτον, ομάδα στην οποία ανήκει, σκέφτεται να του λύσει το συμβόλαιο.

Μια φωτογραφία που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζει τον Ντέλε Άλι να βρίσκεται μέσα σε ένα διαμέρισμα στο Σάλφορντ στην περιοχή του Μάντσεστερ και δείχνει τον 26χρονο και αρκετούς φίλους να κάθονται γύρω από ένα τραπέζι γεμάτο με μπουκάλες οξειδίου του αζώτου, γνωστό και ως «χίπι κρακ».

Το τραπέζι είναι γεμάτο με διάφορα άλλα είδη που σχετίζονται με πάρτι, όπως τεκίλα Clase Azul £215,00, Magnum – ένα τονωτικό κρασί 16,5% αλκοόλ από την Τζαμάικα – και «εξαιρετικά δυνατό» snus της Σιβηρίας, μια μορφή καπνού για μάσημα. Ορατό είναι επίσης ένα μπουκάλι πορτοκαλί ανθρακούχο Lucozade, ένα κουτάκι με ανθρακούχο ποτό, ένα μπουκάλι 7 Up και ένα πακέτο νερό Evian μαζί με πολλά άδεια μπαλόνια και ένα πακέτο τραπουλόχαρτα.

Ενώ η κατοχή αερίου γέλιου δεν είναι επί του παρόντος παράνομη, η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Σουέλα Μπρέιβερμαν θέλει να εισαγάγει νέους νόμους που να το απαγορεύουν εντελώς για όλες, εκτός από νόμιμες χρήσεις, μετά την αυξανόμενη ανησυχία για τις επιπτώσεις του στην υγεία και τις συνδέσεις με αντικοινωνική συμπεριφορά.

Ο γραμματέας του οργανισμού Leveling Up, Μάικλ Γκόουβ, υπήρξε επίσης επικριτής του ναρκωτικού και ανακοίνωσε σχέδια για την αντιμετώπιση της αντικοινωνικής συμπεριφοράς και της ρύπανσης από άτομα που το χρησιμοποιούν.

Πέντε τόνοι αερίου γέλιου συλλέχθηκαν μετά το καρναβάλι του Notting Hill πέρυσι. Το συμβούλιο του Κένσινγκτον και του Τσέλσι είπαν ότι ο υπερβολικός αριθμός μεταλλικών κάδων είχε κάνει πιο δύσκολο αυτό που ήταν ήδη ο μεγαλύτερος καθαρισμός δρόμων στην Ευρώπη, επειδή έπρεπε να συλλεχθούν ξεχωριστά, καθώς υπάρχει κίνδυνος να εκραγούν οι συσκευασίες αερίου γέλιου εάν συμπιεστούν.

Υπήρξαν επίσης πολλές προειδοποιήσεις σχετικά με τις επιπτώσεις του υποξειδίου του αζώτου στην υγεία, ειδικά δεδομένης της νέας τάσης για πολύ μεγάλα δοχεία.

Η Κέρι Ντόναλντσον, μια ρεσεψιονίστ, αποκάλυψε πρόσφατα ότι είχε παραλύσει και χρειαζόταν φροντίδα όλο το εικοσιτετράωρο, αφού τα επαναλαμβανόμενα πάρτυ με μπαλόνια αερίου γέλιου κατέστρεψαν τη σπονδυλική της στήλη.

Ο Άλι χαιρετίστηκε ως ένας από τους πιο πολλά υποσχόμενους ποδοσφαιριστές της Αγγλίας, αλλά έχει δυσκολευτεί στον αγωνιστικό χώρο από τότε που έφυγε από την Τότεναμ τον περασμένο Ιανουάριο. Μέχρι πρότινος ήταν δανεικός στην τουρκική Μπεσίκτας η οποία διέκοψε τον δανεισμό του έπειτα από τα συνεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματά του.

Ο Άλι δεν θα μπορούσε να παίξει ξανά αυτή τη σεζόν για τους «τόφις» ούτως ή άλλως επειδή δεν ήταν εγγεγραμμένος στην ομάδα τους στην Premier League, αλλά οι εικόνες που κυκλοφόρησαν μπορεί να προκαλέσουν ανησυχία στους οπαδούς που ελπίζουν να τον δουν να επιστρέφει στη δράση νωρίτερα παρά αργότερα. Δεν έχει εμφανιστεί στο γήπεδο από τα τέλη Φεβρουαρίου κόντρα στην Αντάλιασπορ. Το συμβόλαιό του με την Έβερτον έχει διάρκεια για ακόμα έναν χρόνο, μέχρι τον Ιούνιο του 2024.