Η Ντόρτμουντ είναι η τελευταία ομάδα που έγινε γνωστό πως παρακολούθησε… δια ζώσης τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Στελέχη του τμήματος σκάουτινγκ του συλλόγου της Bundesliga βρέθηκαν στις εξέδρες της Τούμπας και τον είδαν στο ματς του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ (ήττα με 1-0).

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα gazzetta.gr, ο 20χρονος Έλληνας μεσοεπιθετικός είναι το νούμερο ένα όνομα στη λίστα των Βεστφαλών, ως το πλέον ανερχόμενο ταλέντο εκτός του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Για τον Κωνσταντέλια που πρόσφατα έγινε διεθνής με την εθνική Ελλάδας έχουν δείξει ενδιαφέρον και άλλες γερμανικές ομάδες όπως η Λειψία, η αυστριακή Ζάλτσμπουργκ που έκανε πρόταση 13 εκατ. ευρώ, ιταλικοί και αγγλικοί σύλλογοι, ενώ ακόμη παραμένει στο… ραντάρ της Μπαρτσελόνα, η οποία όταν ο άσος του «Δικεφάλου του Βορρά» ήταν 15 ετών φέρεται να προσέφερε ένα εκατομμύριο ευρώ για να τον αποκτήσει και να τον αφήσει να δουλέψει στη Λα Μασία.

Στη λίστα που φέρεται να βρίσκεται ο Κωνσταντέλιας τώρα, δηλαδή αυτή με τους πιο ταλαντούχους νεαρούς παίκτες εκτός Γερμανίας, βρέθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν νυν σούπερ σταρ του αθλήματος όπως ο Ουσμάν Ντεμπελέ που πήρε μεταγραφή από την Ντόρτμουντ στην Μπαρτσελόνα για 140 εκατομμύρια ευρώ, ο Έρλινγκ Χάαλαντ που μετακόμισε από το «Signal-Iduna Park» στη Μάντσεστερ Σίτι όπου σύντομα αναμένεται να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην Premier League, καθώς και ο Τζουντ Μπέλιγχαμ, για τον οποίο το γερμανικό κλαμπ το καλοκαίρι θα ζητήσει περί τα 150 εκατομμύρια ευρώ για να τον παραχωρήσει.

Ο Κωνσταντέλιας πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ ως το 2027 και του υπερδιπλασιάστηκαν οι αποδοχές. Στη νέα συμφωνία δεν προβλέπεται ρήτρα αποδέσμευσης. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ διαρρέει πως δεν βιάζεται να πουλήσει τον Κωνσταντέλια και θα κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μονάχα για προτάσεις των 20 εκατομμυρίων ευρώ και άνω.