Το ντεμπούτο του Τόμας Τούχελ στον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου ήταν δύσκολο θεωρητικά, στην πράξη όμως αποδείχθηκε ονειρικό, αφού από το 23ο λεπτό οι Βαυαροί ήταν μπροστά με 3-0 κόντρα στη Ντόρτμουντ στο ντέρμπι κορυφής και τελικά τη νίκησε με 4-2, επιστρέφοντας στην κορυφή της Bundesliga και το +2.

Η Μπάγερν μπήκε στο παιχνίδι με στόχο να δείξει ποιος είναι το αφεντικό και το έδειξε, είναι η αλήθεια: 1-0 στο 12′ με αυτογκόλ του τερματοφύλακα Κόμπελ που έκανε μεγάλη γκάφα, 2-0 στο 18′ με προβολή του Μίλερ, 3-0 στο 23′ με κοντινή προσπάθεια του ίδιου παίκτη μετά την ασταθή επέμβαση του Κόμπελ σε σουτ του Σανέ.

Το ντέρμπι, με λίγα λόγια, είχε ήδη κριθεί αφού έμοιαζε αδύνατον το να κάνει την ανατροπή η Ντόρτμουντ στη συνέχεια και όντως δεν την έκανε. Με το ξεκίνημα της επανάληψης μάλιστα, στο 50′, ο Κομάν, ο οποίος είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία στο τέλος του πρώτου μέρους, ανέβασε το σκορ στο 4-0 μέσα σε αποθέωση.

Από εκεί και πέρα, το μόνο που κατάφεραν οι Βεστφαλοί ήταν να μειώσουν σε 4-1 στο 72′ με πέναλτι του Τσαν και σε 4-2 στο 90′ με τον Μάλεν. Έτσι, η Μπάγερν πήγε στους 55 βαθμούς και είναι στην 1η θέση, με τη Ντόρτμουντ να μένει στους 53 και να πέφτει στη 2η.