Μια ημέρα μετά την επεισοδιακή συνάντηση στα γραφεία της ΕΠΟ μεταξύ του προέδρου του οργανισμού, Τάκη Μπαλτάκου και του αρχιδιαιτητή Στιβ Μπένετ με τις έξι ομάδες που συμμετέχουν στα πλέι οφ της Super League, ο ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας μετέβη στη Νιόν, όπου συναντήθηκε με στελέχη της UEFA και ζήτησε τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Ένα από τα κεντρικά θέματα της κουβέντας που είχε ο κ. Μπαλτάκος με τους ανθρώπους της UEFA ήταν η διαιτησία και ζήτησε να συνδράμουν προκειμένου να σφυρίξουν τα υπόλοιπα παιχνίδια των πλέι οφ της Super League διαιτητές που ανήκουν στην ελίτ – κάτι που ζήτησαν στη χθεσινή συνάντηση οι περισσότερες ομάδες, αν και υπήρχαν διαφορές στη διατύπωση του αιτήματός τους.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΕΠΟ στη συνάντηση που είχε στη Νιόν ενημέρωσε και για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το τοξικό κλίμα που υπάρχει, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που το ταλαιπωρούν.

Παράλληλα, ο Μπαλτάκος φέρεται να ενημέρωσε και τη FIFA για τα όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα στις τάξεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, με το κυβερνών σώμα του ποδοσφαίρου να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα όσα συμβαίνουν μιας και πληροφορίες αναφέρουν πως με το ζήτημα θα ασχοληθεί ο Εμίλιο Γκαρία Σιλβέρο, ο νομικός υπεύθυνος της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που θεωρείται από τα ισχυρά στελέχη της.

Ο Μπαλτάκος ο οποίος ταξίδεψε στη Νιόν μαζί με τον εκτελεστικό διευθυντή της ΕΠΟ, Ιάκωβο Φιλιππούση και πλέον αναμένεται να ενημερώσει θεσμικά τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα εντός της χώρας (ποδοσφαιρικό εισαγγελέα και επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ) για τα όσα συνέβησαν στη συνάντηση στην Ομοσπονδία.