Περίπου 3 ώρες διήρκησε η συνάντηση των «μεγάλων» της Super League με Μπένετ και Μπαλτάκο για τους ορισμούς διαιτητών στα play off. Στην UEFA αύριο η ομοσπονδία για να ζητήσει Elite ρέφερι, με τους ισχυρούς άνδρες των ομάδων να καταθέτουν τις δικές τους απόψεις και να εξαπωλύουν επιθέσεις.

Ένα από τα βασικά ζητήματα που συζητήθηκε στην συνάντηση του Τάκη Μπαλτάκου και του Στιβ Μπένετ με τους ιδιοκτήτες των 6 ομάδων που αγωνίζονται στα play-offs είναι να διαιτητεύσουν στα επόμενα παιχνίδια Elite διαιτητές.

Μάλιστα ο πρόεδρο της ΕΠΟ σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ανέφερε μεταξύ άλλων πως την Τρίτη θα βρεθεί στην UEFA όπου θα μιλήσει και για το θέμα των Elite διαιτητών. Αναλυτικά ο Τάκης Μπαλτάκος ανέφερε τα εξής: «Φτάσαμε κοντά σε συμφωνία είναι γεγονός, η συμφωνία χάλασε τελευταία στιγμή πράγματι. Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν επήλθε συμφωνία ότι η ΕΠΟ δεν θα τηρήσει τον θεσμικό της ρόλο και δεν θα κάνει αυτά που πρέπει, ώστε στις επόμενες 9 αγωνιστικές να έχουμε τις διαιτησίες που επιβάλλεται να έχουμε, δηλαδή διαιτητές ελίτ ή α’ κατηγορίας, ώστε να τελειώσει το πρωτάθλημα όσο το δυνατόν πιο ομαλά και να κατακτήσει τον τίτλο ο καλύτερος».

Σύμφωνα με τη διαρροή του Ολυμπιακού από τα όσα είπε ο κ. Μπένετ στη συνάντηση φαίνεται να προκύπτει εμπλοκή του Σταύρου Μάνταλου στους ορισμούς διαιτητών. «Νόμιζα ότι είναι ο αντιπρόεδρος μου» είπε ο Μπέντε σύμφωνα με to10.gr.

Μαρινάκης: Η ΕΠΟ είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης χαρακτήρισε την ΕΠΟ ως «ό,τι χειρότερο υπάρχει» κατά την αποχώρησή του από τη συνάντηση των Big-4 με Μπένετ – Μπαλτάκο.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός έφυγε μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες από τη συγκέντρωση στα γραφεία της ομοσπονδίας και στην έξοδο δήλωσε πως «η ΕΠΟ είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει».

Αναλυτικά τι δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης:

«Περιμένετε από μένα να σας πω τι είναι η ΕΠΟ; Δεν ξέρετε τι είναι η ΕΠΟ; Η ΕΠΟ είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει».

Αλαφούζος: Θέλουμε τους καλύτερους ξένους διαιτητές – «Ναι» σε Έλληνες αλλά να τιμωρούνται με το πρώτο λάθος

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, ξεκαθάρισε στη συνάντηση των «μεγάλων» στην ΕΠΟ πως θέλει τους καλύτερους ξένους διαιτητές. Ο ισχυρός άνδρας του Τριφυλλιού δεν εμφανίστηκε αρνητικός για τους ορισμούς των Ελλήνων ρέφερι, με την προϋπόθεση ότι στο πρώτο μεγάλο λάθος θα τιμωρούνται αυστηρά.

«Θέλουμε τους καλύτερους δυνατούς ξένους διαιτητές αλλά δεν θα είχαμε πρόβλημα να σφυρίξουν κι Έλληνες, καθώς φέτος λιγότερα λάθη έχουν κάνει από τους ξένους τύπου Νταμπάνοβιτς. Επικοινώνησα με την UEFA και μου είπαν πως είναι αδύνατο να έρχονται elite διαιτητές.

Εμείς θέλουμε πολύ καλούς διαιτητές από το εξωτερικό αλλά ξαναλέω πως δεν είμαστε αρνητικοί με τον ορισμό Ελλήνων, με την προϋπόθεση, όμως, να κρίνονται αυστηρά και στο πρώτο σοβαρό λάθος να τιμωρούνται, να υπάρχει δικαιοσύνη για όλους.

Και για εκείνους και για αυτούς που τους ορίζουν» είπε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Αλαφούζος.

Μελισσανίδης: «Ως τι ασχολείται ο Κλάτενμπεργκ; Του έχετε ρίξει δίπλα την Μάτα Χάρι για να σας κάνει τα γούστα»

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης βρέθηκε στη σημερινή (27/3) συνάντηση των «μεγάλων» με τον Τάκη Μπαλτάκο και τον Στιβ Μπένετ. «Ως τι ασχολείται ο Κλάτενμπεργκ; Του έχετε ρίξει δίπλα την Μάτα Χάρι για να σας κάνει τα γούστα», είπε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ.

«Υπάρχει μεγάλη πρόοδος με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν στα ίσια το πρωτάθλημα και είναι φανερό πως έχουμε κάνει μεγάλη βήματα προόδου από την εποχή που ανεξαρτήτως των δυνατοτήτων των ομάδων ξέραμε τον πρωταθλητή από τον Νοέμβριο και ήταν πάντα ο ίδιος», ανέφερε επίσης ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Παράλληλα έκανε ειδική μνεία στις περιόδους της ΚΕΔ υπό τις διοικήσεις της ΕΠΟ, πριν από την διοικούσα επιτροπή που ορίστηκε στο τέλος του 2016, καθώς σχολίασε χαρακτηριστικά το παράδειγμα εκείνων στις περιόδους των διοικήσεων Σαρρή – Γκιρτζίκη.

Σαββίδης: Να φτάσει ως το τέλος η καταγγελία Μπένετ για τον διαιτητή που αυτοπροτάθηκε στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

Ο αντιπρόεδρος και CEO της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, προχώρησε σε αποκαλύψεις, μετά το τέλος της τετράωρης συνάντησης των έξι ομάδων με τους Μπένετ και Μπαλτάκο στα γραφεία της ΕΠΟ, με ξένο διαιτητή να αυτοπροτείνεται για το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, που είναι προγραμματισμένο για τις 5 Απριλίου στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής των play-offs.

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής έδειξε μηνύματα από την περασμένη Παρασκευή (24/3) ξένου διαιτητή που αυτοπροτεινόταν για το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ και μόλις ο κ. Μπένετ του απάντησε ότι έχει βρεθεί διαιτητής, πρώτα του ζήτησε να τον αλλάξει και να βάλει τον ίδιο, ενώ μετά ρωτούσε να μάθει ποιος είναι!

Ο Ιβάν Σαββίδης, που συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στην σημερινή σύσκεψη των έξι ομάδων, μόλις πληροφορήθηκε το συγκεκριμένο περιστατικό ζήτησε πλήρη διερεύνηση της συγκεκριμένης καταγγελίας από τους κ.κ. Μπένετ, Μπαλτάκο, με την συνδρομή της UEFA στην οποία ήδη έχει καταγγείλει ο Μπένετ τον συγκεκριμένο διαιτητή.

Ο διοικητικός ηγέτης του ΠΑΟΚ, που σήμερα έχει τα γενέθλια του, ζήτησε ψυχραιμία από όλους και όπως τόνισε είναι στο χέρι των τεσσάρων ομάδων της κορυφής να τελειώσει το πρωτάθλημα ομαλά και χωρίς προβλήματα. «Κανένας Μπένετ και κανένας Μπαλτάκος δεν μπορεί να το εξασφαλίσει αυτό αν εμείς πρώτα δεν κάνουμε αυτό που πρέπει», είπε χαρακτηριστικά.

Παρά τα σφοδρά καταγεγραμμένα παράπονα από την ΚΕΔ τη φετινή χρονιά, κυρίως σχετικά με το VAR, με αποκορύφωμα τον αγώνα Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ, ο κ. Σαββίδης εξέφρασε την πεποίθησή του πως η ΚΕΔ και ο κ. Μπένετ, είναι οι μόνοι θεσμικά -και πάντα μόνο μέσω της ΕΠΟ- που μπορούν να σχετίζονται με την εύρεση, ορισμό και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με διαιτητές. «Καμία Λίγκα, καμία ομάδα, κανένας εκτός του επίσημου θεσμικού φορέα που είναι η ΚΕΔ, μπορεί να συμμετέχει σε τέτοια διαδικασία», εξήγησε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο.

Οι «ασπρόμαυροι» και ο ιδιοκτήτης τους επανέλαβαν πως συμφωνούν για την παρουσία elite διαιτητών σε όσους το δυνατόν περισσότερους αγώνες των playoffs και όπως τόνισαν «θέλουμε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται, θεσμικά πάντα, προς αυτή την κατεύθυνση».

ύμφωνα με τον Ιβάν Σαββίδη, που έκανε και αρκετές αναφορές για τη σχέση Ολυμπιακού-Άρη, «μεγαλύτερη επιτυχία στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ότι αυτοί που ήταν εναντίον των ξένων διαιτητών, τώρα είναι υπέρ των ξένων»!