Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το κυριακάτικο (12/3) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τα ευχάριστα έχουν να κάνουν με τον Λιβάι Γκαρσία που πρόλαβε τελικά να τεθεί στη διάθεση του Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος έχει μόνο ένα δίλημμα σε ό,τι αφορά την αρχική 11άδα.

Ο επιθετικός της Ένωσης είχε υποστεί μυικό τραυματισμό πριν δύο εβδομάδες και η συμμετοχή του στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής της Super League 1 ήταν αμφίβολη αλλά τελικά κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε. Ακόμη ένα ευχάριστο νέο, δηλαδή, για τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι πριν λίγα 24ωρα επέστρεψαν στην κορυφή με τη νίκη επί του Ατρόμητου και θέλουν να παραμείνουν εκεί.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να νικήσουν τους Πειραιώτες και η παρουσία του Λιβάι Γκαρσία στην αποστολή αποτελεί ακόμη ένα «όπλο» για τον Αλμέιδα, ο οποίος συμπεριέλαβε σε αυτή τους εξής παίκτες: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδη, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλο, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον, Φερνάντες.

Ένα δίλημμα για την 11άδα

Σε ό,τι αφορά, τώρα, τις σκέψεις του προπονητή της ΑΕΚ για την 11άδα, σίγουροι είναι οι Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Βίντα, Μουκουντί, Ρότα, Αραούχο και Τσούμπερ, ενώ από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά τη μεσαία γραμμή, ακόμη δεν έχει πάρει την οριστική απόφασή του.

Αν επιλέξει στον άξονα το δίδυμο Γιόνσον – Πινέδα, τότε στα άκρα θα είναι οι Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ. Αν επιλέξει στον άξονα το δίδυμο Σιμάνσκι – Γιόνσον, τότε οι Γκατσίνοβιτς, Πινέδα και Άμραμπατ θα διεκδικήσουν τις δύο θέσεις στα άκρα.