Μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Παναιτωλικού με 2-0 το βράδυ της Δευτέρας (6/3) για το πρωτάθλημα της Super League, ο προπονητής των «πρασίνων», Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αναφέρθηκε στην τραγωδία των Τεμπών, τονίζοντας πως όλα μπήκαν σε δεύτερη… μοίρα τις τελευταίες ημέρες.

«Για όλους όσους ζούμε εδώ ήταν μια δύσκολη εβδομάδα λόγω του δυστυχήματος στα Τέμπη. Ήταν αυτό που καταλαβαίνεις ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να πάει σε δεύτερη μοίρα. Εύχομαι να μην γίνει ξανά και να γίνουν πράγματα για μην ξανασυμβεί. Για την ακρίβεια όλα μπήκαν σε δεύτερη μοίρα. Καταλαβαίνετε πόσο αντίκτυπο είχε στην κοινωνία. Η ατμόσφαιρα ήταν κάπως, καθώς όλοι καταλαβαίνουν το μέγεθος του ανθρώπινου πόνου. Πραγματικά δύσκολη εβδομάδα για όλους, πόσο μάλλον για τις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τους σημαντικούς ανθρώπους τους. Η ΕΠΟ και η Super League πρέπει να κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους», δήλωσε έπειτα από σχετική ερώτηση ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Έπειτα, μιλώντας για το παιχνίδι της ομάδας του, ανέφερε: «Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν η ένταση, αλλά και η υπομονή στο παιχνίδι μας. Όσο πλησιάζει το πρωτάθλημα στο τέλος του, όλοι οι βαθμοί μετρούν και απαγορεύονται οι απώλειες. Παρότι χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια για να ανοίξουμε την αντίπαλη άμυνα, είχαμε την υπομονή. Η υπομονή και η ένταση ήταν πολύ σημαντικά στοιχεία».

Πρόσθεσε στη συνέχεια: «Είμαστε σε καλό δρόμο. Θέλαμε να είμαστε στα play off, με βαθμολογική θέση ώστε να έχουμε δικαίωμα να παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Ίσως κάποια πράγματα έχουν γίνει πιο νωρίς απ’ ότι το σκεφτόμασταν, όμως αυτή είναι η πραγματικότητα. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο Παναθηναϊκός πιστεύω ότι θα είναι κάθε χρόνο όλο και καλύτερος και πιο κοντά σε αυτό που θέλουν οι φίλαθλοι της ομάδας. Κάθε πρωτάθλημα πεισμώνει τους παίκτες και είμαστε μια ομάδα που βγάζει πείσμα στο γήπεδο. Τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ καλύτερα απ’ ότι είναι σήμερα».