Η νίκη επί του Παναιτωλικού με 6-1 βοήθησε ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα στον Ολυμπιακό αφού το κλίμα δεν ήταν καθόλου καλό μετά την ήττα από την ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας, με τον Μίτσελ να παραμένει στη θέση του και τη διοίκηση να περιμένει περισσότερα στη συνέχεια από τους παίκτες και ειδικά από τον Κώστα Φορτούνη.

Η φετινή σεζόν είναι με διαφορά η πιο περίεργη στην καριέρα του Έλληνα άσου και αυτό το καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε αν κάνει μια αναδρομή σε όσα έγιναν από το καλοκαίρι κι έπειτα: Εκτός προπονήσεων με τον Πέδρο Μαρτίνς, αναμονή για κάποια πρόταση από το εξωτερικό, αποχώρηση του Μαρτίνς και άφιξη του Κάρλος Κορμπεράν, αποχώρηση και του Ισπανού για να έρθει ο Μίτσελ, με τον οποίο οι σχέσεις του Φορτούνη δεν ήταν και οι καλύτερες.

Παρ’ όλα αυτά, με αυτόν στον πάγκο ο Έλληνας άσος επανήλθε στη δράση, υπογράφοντας μάλιστα και το νέο του συμβόλαιο. Δεν τα λες και λίγα όλα αυτά, με τον Φορτούνη να προσπαθεί από εκεί και πέρα να καλύψει το χαμένο έδαφος και να αποδείξει ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται πάνω του. Και αυτό, την προσπάθειά του δηλαδή, δεν την αμφισβητεί κανείς στον Ρέντη. Αυτό που αμφισβητούν, όμως, είναι το κατά πόσο είναι πάντα συγκεντρωμένος, πάντα αφοσιωμένος στη δουλειά του.

Ο Μίτσελ με τον Φορτούνη

Όπως αναφέρει και η εφημερίδα ΦΩΣ, ο 30χρονος επιθετικός μέσος ήταν καλός στα πρώτα του παιχνίδια μετά την επιστροφή στη δράση, στη συνέχεια χάθηκε, σε παιχνίδια που έπρεπε να κάνει τη διαφορά δεν την έκανε, για να επανέλθει στις θετικές εμφανίσεις με τον Παναιτωλικό. Γενικά, δηλαδή, έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και δεν οφείλονται στο γεγονός ότι το καλοκαίρι δεν υπολογιζόταν γιατί αυτό θα πρέπει να το έχει ξεπεράσει πια.

Το θέμα, σημειώνει η εφημερίδα, είναι το γεγονός ότι αν και έχει πολύ ταλέντο, ο Φορτούνης δεν έχει επίσης πολλή… αγάπη για τη δουλειά. Δεν έχει διάρκεια και αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν είναι πάντα συγκεντρωμένος στη δουλειά του, δεν είναι αφοσιωμένος στην προπόνηση και μόνο. Και όσο δύσκολο κι αν είναι να αλλάξει κάποιος αντιλήψεις στα 30 του χρόνια, ο Φορτούνης θα πρέπει να το κάνει για να μη βρεθεί πάλι σε μια κατάσταση σαν κι αυτή του περασμένου καλοκαιριού.