Ο Λιβάι Γκαρσία ήταν πρωταγωνιστής για την ΑΕΚ και στη νίκη επί του Λεβαδειακού, έχοντας γκολ και κερδισμένο πέναλτι, με την αγωνιστική μεταμόρφωδή του φέτος να είναι εντυπωσιακή και το όνομά του να βρίσκεται στη λίστες ευρωπαϊκών ομάδων και κυρίως από Γερμανία, όπου φαίνεται να υπάρχει, προς το παρόν, και το πιο έντονο ενδιαφέρον για την περίπτωσή του.

Όταν ο Ματίας Αλμέιδα αποφάσιζε το περασμένο καλοκαίρι ότι ο άσος από το Τρινιντάντ & Τομπάγκο δεν θα είναι εξτρέμ πλέον αλλά σέντερ φορ, πολλοί ήταν αυτοί που απόρησαν. Όχι μόνο εκτός ΑΕΚ αλλά και εντός, αφού κανείς δεν είχε φανταστεί ότι ο Γκαρσία μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή τη θέση. Αρκεί, όμως, το γεγονός ότι το φαντάστηκε ο Αργεντίνος προπονητής και έπεισε τον παίκτη ότι μπορεί να τα καταφέρει. Αποτέλεσμα; Ο Λιβάι Γκαρσία είναι ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα και το όνομά του είναι συνεχώς στο προσκήνιο.

Είτε λόγω της αποθέωσης από τους οπαδούς της Ένωσης, είτε λόγω των άρθρων του ελληνικού Τύπου, είτε λόγω του γεγονότος ότι τον παρακολουθούν ξένες ομάδες, ο 25χρονος άσος αποτελεί πάντα θέμα συζήτησης και αυτές οι συζητήσεις δεδομένα θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες. Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της σεζόν, άλλωστε, όχι μόνο θα ανεβαίνει η θερμοκρασία στη μάχη του τίτλου, αλλά θα πλησιάζουμε και στη μεταγραφική περίοδο, στην οποία ο Γκαρσία θα είναι ένας από τους παίκτες που θα απασχολήσουν πολύ τον Τύπο.

Πανηγυρίζει ο Λιβάι Γκαρσία

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στον ελληνικό Τύπο αλλά και στον γερμανικό. Πριν λίγες μέρες είχαμε αναφερθεί στο γεγονός ότι ο παίκτης αρέσει στη Ντόρτμουντ και τώρα υπάρχουν νέα δημοσιεύματα και για τη Βόλφσμπουργκ. Οι «λύκοι» έχουν παρακολουθήσει -και θα συνεχίσουν να το κάνουν- τον άσο της ΑΕΚ και έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι ένας παίκτης με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Η ευκολία, άλλωστε, με την οποία από εξτρέμ μετατράπηκε σε επιθετικό, δείχνει, αν μη τι άλλο, ποδοσφαιρική αντίληψη, ευφυία.

Από εκεί και πέρα, αν αυτό συνδυαστεί με τα σωματικά προσόντα του παίκτη, τη δύναμή του, συν την ταχύτητά του και την ικανότητά του στο άλμα, έχοντας παράλληλα και πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, μπορούμε να καταλάβουμε γιατί οι Γερμανοί -όπως και ομάδες σε άλλες χώρες- τον παρακολουθούν και γιατί στην Ένωση πιστεύουν ότι θα βάλουν πολλά εκατ. ευρώ στο ταμείο της ΠΑΕ όταν έρθει η ώρα της πώλησης.