Το 6-1 επί του Παναιτωλικού ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός ώστε να αφήσει πίσω του την ήττα από την ΑΕΚ στο κύπελλο και τη γκρίνια που υπήρχε, παρά το γεγονός ότι ο Μίτσελ άφησε εκτός αποστολής έναν ποδοσφαιριστή που ήρθε… από το πουθενά στην αρχική 11άδα και αποτελεί έναν από τους στόχους της Μπριζ, η οποία τον παρακολουθεί συνεχώς.

Όταν άρχιζε η φετινή σεζόν, κανείς στον Πειραιά δεν πρέπει να περίμενε ότι θα γινόταν βασικός ο Ανδρέας Ντόι. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και ότι θα γινόταν βασικός αγωνιζόμενος σε άλλη θέση και όχι στη φυσική του. Ο 20χρονος μέσος ήταν ένας από αυτούς που ξεχώριζαν στη Β ομάδα και όταν στους πρώτους μήνες της σεζόν υπήρξε πρόβλημα με την άμυνα, ο Μίτσελ αποφάσισε να τον εμπιστευθεί ως κεντρικό αμυντικό. Θέση στην οποία έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί.

Έτσι, κατάφερε σιγά-σιγά να μονιμοποιηθεί στο αρχικό σχήμα, κερδίζοντας την προσοχή και ομάδων εκτός Ελλάδας. Όπως, για παράδειγμα, η Μπριζ. Οι Βέλγοι έχουν ήδη παρακολουθήσει αρκετές φορές τον Ντόι και ήταν έτοιμοι να το κάνουν και στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, αφού είχαν ενημερώσει για την παρουσία τους. Ο Μίτσελ, όμως, αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής τον παίκτη, οπότε ακυρώθηκε και η παρουσία των ανθρώπων της Μπριζ.

Ανδρέας Ντόι

Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι ακυρώνεται και το ενδιαφέρον της. Η επιμονή με την οποία παρακολουθεί τον 20χρονο παίκτη σε κάθε αγώνα η βελγική ομάδα δείχνει ότι όντως υπάρχει ενδιαφέρον, οπότε δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να κάνει κάποια πρόταση το προσεχές καλοκαίρι. Στον Πειραιά, πάντως, δεν λένε τίποτα για πώληση του Ντόι. Αντιθέτως, λένε ότι τον πιστεύουν πολύ και ότι ο αποκλεισμός του από την αποστολή για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό ήταν… εντός προγράμματος.

Δεν αποτελούσε, δηλαδή, κάποιου είδους… τιμωρία για την κακή απόδοσή του στο 3-0 από την ΑΕΚ, όπου αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, αλλά ήταν μια αναμενόμενη και λογική απουσία αφού ναι μεν είναι πιτσιρικάς αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει κι αυτός ανάγκη ξεκούρασης. Τόσο σωματικά όσο και πνευματικά και ειδικά έπειτα από μια κακή εμφάνιση για την οποία δέχθηκε και κριτική.