Σαν σήμερα (8/2) πριν από 42 χρόνια το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κατέληξε σε τραγωδία. Συνολικά 21 φίλαθλοι, έχασαν τη ζωή τους όταν ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να φύγουν από τις κερκίδες μετά τη νίκη της ομάδας τους με 6-0.

Τα γιατί που οδήγησαν στην τραγωδία και σε μια από τις πιο μελανές σελίδες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού παραμένουν μετά από σχεδόν μισό αιώνα και η οικογένεια του Ολυμπιακού δεν έχει ξεχάσει.

Ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων», Βαγγέλης Μαρινάκης, αυτό σημείωσε σε ανάρτησή του στα social media. «Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ» ήταν το μήνυμά του και το συνόδευσε μ’ ένα συγκινητικό βίντεο.

Στο μεταξύ, οι οπαδοί του Ολυμπιακού τίμησαν με το δικό τους τρόπο τα θύματα της Θύρας 7. Στον ημιτελικό για το CEV Challenge Cup του βόλεϊ κόντρα στον Παναθηναϊκό (ήττα με 3-1 σετ) που διεξήχθη στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» ανέβασαν ένα πανό με τα πρόσωπα και τα ονόματα των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις 8 Φεβρουαρίου του 1981, φωνάζοντας το σύνθημα: «Αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε».

Μετά το τέλος του ματς ακολούθησε εκδήλωση προς τιμήν των νεκρών στα περίχωρα του «Γεώργιος Καραϊσκάκης».