Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξασφάλισε μια ιστορική πρόκριση στον τελικό του Australian Open, μετά τη νίκη του με 3-1 σετ απέναντι στον Κάρεν Κατσάνοφ (7-6, 6-4, 6-7, 6-3) στον πρώτο ημιτελικό. Ο σπουδαίος τενίστας πήρε την «παρθενική» του πρόκριση στο μεγάλο τελικό της Κυριακής (27/01), όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού που θ΄ ακολουθήσει (10:30), Τζόκοβιτς-Πολ.

Στις δηλώσεις του μετά τη νίκη του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε αρχικά μία αναδρομή στην παρουσία του Μάρκου Παγδατή στον τελικό της διοργάνωσης πριν αρκετά χρόνια.

«Εβλεπα τον Παγδατή πριν μερικά χρόνια όταν ήμουν παιδί, να τα καταφέρνει και το ονειρευόμουν κι εγώ. Πάντα τον έχω ως ένα από τα πρότυπά μου. Νιώθω ευλογημένος ότι μπορώ να παίζω τένις σε αυτό το επίπεδο. Θέλω να βάλω το ελληνικό τένις στον χάρτη. Δε σημαίνει πολλά για τους Αυστραλούς γιατί πάντα βγάζει μεγάλους παίκτες, αλλά ερχόμενος από μία μικρή χώρα νιώθω πολύ όμορφα που έχω τέτοια υποστήριξη εδώ. Θα δούμε πως θα πάει στον τελικό» είπε.

Όταν ρωτήθηκε για τα συναισθήματά του μετά την απώλεια του τρίτου σετ, μίλησε για την αντίδρασή του.

«Μετά το τρίτο σετ σκέφτηκα πόσο σκληρά δούλεψα για να φτάσω ως εδώ. Είναι μία στιγμή που πρέπει να συγκεντρωθείς περισσότερο. Δούλεψα περισσότερο με το μπάκχαντ και άκουγα τους φιλάθλους να πανηγυρίζουν από πίσω».

Ρωτήθηκε για τον πιθανό επόμενο αντίπαλό του, σχολιάζοντας πως «θα είναι είτε με έναν παίκτη που μόνο εδώ έχει 9 τίτλους, είτε με έναν παίκτη της γενιάς μου που έχω συναντήσει πολλές φορές σε επίπεδο juniors. Θα προσπαθήσω από την πλευρά μου να δημιουργήσω ορισμένες ωραίες αναμνήσεις».

Κλείνοντας, του υπενθύμισαν πως σε περίπτωση νίκης θα γίνει και το Νο1.

«Μου αρέσει αυτός ο αριθμός… Είναι όμως ένας τελικός grand slam. Το Νο1 είναι ένα παιδικό όνειρο και χαίρομαι που μου παρουσιάζεται εδώ. Πάμε να το πάρουμε!» είπε κλείνοντας, απευθυνόμενος στο κοινό.

Λίγο μετά μιλώντας στο Eurosport σχολίασε, σύμφωνα με το gazzetta.gr: «Δεν ήθελα να κάνω περίπλοκα τα πράγματα στο μυαλό μου. Επαιξα αμυντικό τένις στο τρίτο σετ. Θα μπορούσα να ασκήσω περισσότερη πίεση, αλλά δεν έχει σημασία. Βρήκα τον τρόπο και αντέδρασα. Τώρα θα προετοιμάσω το σώμα μου στον τελικό.

Ρωτήθηκε και για την… Μάργκο Ρόμπι και ότι δεν ήταν στην κερκίδα, αλλά στάθηκε στο τένις καθώς θέλει να μείνει συγκεντρωμένος στον τελικό.