Ο Πάουλο Ντιμπάλα πρώτα τιμήθηκε από τη Ρόμα και τους οπαδούς της στο «Ολίμπικο» για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής κι έπειτα την πήρε από το… χέρι και την οδήγησε στην προημιτελική φάση του Coppa Italia όπου θα αντιμετωπίσει ή τη Νάπολι ή την Κρεμονέζε καθώς πέτυχε το μοναδικό γκολ στη νίκη των «τζαλορόσι» με 1-0 επί της Τζένοα.

Η είσοδος του Αργεντινού στο 46ο λεπτό της αναμέτρησης αποδείχθηκε κίνηση… ματ από τον προπονητή του Ζοσέ Μουρίνιο. Η Ρόμα μέχρι εκείνη την στιγμή ναι μεν είχε την υπεροχή, αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει απέναντι στην Τζένοα, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας.

Με εκείνον στο γήπεδο, η Ρόμα έγινε πιο επικίνδυνη. Η μπάλα άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα στα πόδια των γηπεδούχων και η Τζένοα βρέθηκε να αμύνεται βαθιά στην περιοχή της. Το γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου να επιτευχθεί και ήταν ο ίδιος ο Πάουλο Ντιμπάλα που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από συνεργασία με τον Μαντσίνι και εξαιρετική ατομική ενέργεια στο 64ο λεπτό.

Νωρίτερα, με γκολ του Αντονίν Μπάρακ στο 25ο λεπτό Φιορεντίνα επικράτησε με 1-0 της Σαμπντόρια στο «Αρτέμιο Φράνκι» και πήρε το τρίτο «εισιτήριο» για τους «8» του Κυπέλλου, όπου θ΄ αντιμετωπίσει την Τορίνο. Η Σαμπντόρια, η οποία δεν απείλησε καθόλου την εστία των γηπεδούχων, ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Μουρίγιο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στην προημιτελική φάση του Coppa Italia έχουν περάσει επίσης η Ίντερ (2-1 την Πάρμα στην παράταση) και η Τορίνο (1-0 τη Μίλαν στην παράταση). Το πρόγραμμα των υπόλοιπων αγώνων της φάσης των «16» είναι το εξής: Νάπολι-Κρεμονέζε (17/1), Αταλάντα-Σπέτσια (19/1), Λάτσιο-Μπολόνια (19/1) και Γιουβέντους-Μόντσα (19/1).