Το ταξίδι της Μίλαν στο φετινό Coppa Italia τελείωσε στο… άψε σβήσε. Έχασε με 1-0 από την Τορίνο στην παράταση στο Σαν Σίρο και έμεινε εκτός της συνέχειας του θεσμού. Η «Τόρο», στο μεταξύ, πέρασε στα προημιτελικά όπου θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια του ζευγαριού Φιορεντίνα-Σαμπντόρια.

Ο προπονητής των «ροσονέρι», Στέφανο Πιόλι, έκανε ευρύ ροτέισον, αλλά η ομάδα του συνέχισε να μην παίζει καλά όπως της συμβαίνει μετά από την επιστροφή της στις επίσημες υποχρεώσεις της. Με την Τορίνο αποφασισμένη και να παίζει για το μηδέν στην άμυνα δεν συνέβησαν και πολλά πράγματα στη διάρκεια του πρώτου μέρους. Η εξαίρεση ήταν το δοκάρι που είχε ο Βέλγος μεσοεπιθετικός Σαρλ Ντε Κέτελαρ με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος, το ματς ήταν ακόμη χειρότερο αλλά στο 70′ η Μίλαν σχεδόν από το… πουθενά βρέθηκε με παίκτη παραπάνω καθώς αποβλήθηκε ο Τζιτζί της Τορίνο. Ως το τέλος της κανονικής διάρκειας δεν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημά της παρουσιάζοντας ελάχιστες ιδέες στο τρίτο μισό του γηπέδου. Έτσι, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά αναζητώντας το γκολ που θα τους έστελνε στην επόμενη φάση και ως εκ τούτου άφησαν χώρο στην Τορίνο να τρέξει στην αντεπίθεση. Η εξαιρετική διαχείριση του ματς από τον προπονητή Ιβάν Γιούριτς έδωσε ώθηση αφού μπήκαν φρέσκα πόδια. Στο 117′ ο Αντοπό πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση κι έβγαλε νοκ άουτ τη Μίλαν που πλέον καλείται να αντιμετωπίσει μια κρίση.

Η φάση των «16» συνεχίζεται απόψε (12/1) με τις αναμετρήσεις Φιορεντίνα-Σαμπντόρια και Ρόμα-Τζένοα, ενώ ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα με τους αγώνες: Νάπολι-Κρεμονέζε (17/1), Αταλάντα-Σπέτσια (19/1), Λάτσιο-Μπολόνια (19/1) και Γιουβέντους-Μόντσα (19/1). Στα προημιτελικά έχει περάσει και η Ιντερ που νίκησε με 2-1 την Πάρμα στην παράταση (1-1 κ.δ.) και θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του Αταλάντα-Σπέτσια.