Ο Λιονέλ Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Νεϊμάρ και ο Κιλιάν Μπαπέ, οι μεγάλοι αστέρες του ποδοσφαίρου αντέδρασαν στην είδηση του θανάτου του Πελέ σήμερα (29/12) σε ηλικία 82 ετών. Όλοι τους σε κάποια στιγμή της καριέρας τους συγκρίθηκαν με τον «βασιλιά».

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν ο πιο… λακωνικός από όλους. Σε ανάρτησή του στο Instagram ανέβασε μια φωτογραφία του με τον Πελέ από γκαλά Χρυσής Μπάλας και έγραψε απλώς: «Αναπαύσου εν ειρήνη».

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αφιέρωσε ένα μεγαλύτερο μήνυμα στο θρύλο του ποδοσφαίρου. «Τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όλη τη Βραζιλία, και ιδιαίτερα στην οικογένεια του κ. Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο. Ένα απλό “αντίο” στον αιώνιο Βασιλιά Πελέ δεν θα είναι ποτέ αρκετό για να εκφράσει τον πόνο που αυτή τη στιγμή αγκαλιάζει ολόκληρο τον κόσμο του ποδοσφαίρου», ανέφερε ο Ρονάλντο και πρόσθεσε:

«Μια έμπνευση για τόσα εκατομμύρια, μια αναφορά από χθες, σήμερα, για πάντα. Η στοργή που έδειχνε πάντα για μένα ήταν αμφίδρομη σε κάθε στιγμή που μοιραζόμασταν, ακόμα και από απόσταση. Δεν θα ξεχαστεί ποτέ και η μνήμη του θα μείνει για πάντα σε όλους εμάς τους λάτρεις του ποδοσφαίρου. Αναπαύσου εν ειρήνη Βασιλιά Πελέ».

Νεϊμάρ: Πριν από τον Πελέ το ποδόσφαιρο ήταν απλά άθλημα

Ο Νεϊμάρ από εφηβική ηλικία ήταν ο «διάδοχος του Πελέ» στη Σάντος όπου αναδείχθηκε, αλλά και γιατί από πολύ μικρός ο… προορισμός του ήταν να φορέσει το νούμερο «10» της εθνικής Βραζιλίας. Και γι’ αυτό μίλησε ο «Νέι» που στη διάρκεια του Μουντιάλ 2022 έφτασε τον Πελέ στην κορυφή των μεγαλύτερων σκόρερ της «σελεσάο» με 77 τέρματα.

«Πριν από τον Πελέ, το “10” ήταν απλά ένα νούμερο», έγραψε ο Νεϊμάρ στο Instagram και συνέχισε: «Κάπου διάβασα αυτή τη φράση σε κάποια στιγμή της ζωής μου. Ωστόσο, αυτή η φράση, αν και όμορφη, δεν είναι ολοκληρωμένη. Εγώ θα έλεγα ότι το ποδόσφαιρο πριν από τον Πελέ ήταν απλά ένα άθλημα. Εκείνος το μεταμόρφωσε σε τέχνη, σε διασκέδαση. Προέβαλε τη Βραζιλία. Το ποδόσφαιρο και η Βραζιλία ανέβασαν το στάτους τους χάρη στο βασιλιά. Εκείνος έφυγε, αλλά η μαγεία του θα παραμείνει. Ο Πελέ είναι αιώνιος».

Σε μήνυμά του στο Twitter, o Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος έχει συγκριθεί κι αυτός ουκ ολίγες φορές με τον Πελέ για τον τρόπο παιχνιδιού του, αλλά και για τα ρεκόρ που καταρρίπτει από νεαρή ηλικία, έγραψε: «Ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου μας άφησε, αλλά η κληρονομιά του δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Αναπαύσου εν ειρήνη βασιλιά» και συνόδευσε το ποστάρισμά του με μια κοινή τους φωτογραφία.