Οι δρόμοι του Φερνάντο Σάντος με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Πορτογαλίας χώρισαν απόψε (15/12), ύστερα από περίπου οκτώ χρόνια κοινής πορείας. Ο λόγος ήταν ο αποκλεισμός της εθνικής ομάδας στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2022 από το Μαρόκο με 1-0.

Λόγω των δεσμών του Ίβηρα προπονητή με την Ελλάδα, καθώς υπήρξε όχι μόνο ομοσπονδιακός εκλέκτορας αλλά και τεχνικός σε τρεις από τις τέσσερις «μεγάλες» ομάδες της χώρες (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός) κυκλοφόρησαν γρήγορα κάποια δημοσιεύματα περί προσέγγισής του από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Πιο συγκεκριμένα ο Πορτογάλος δημοσιογράφος του sicnoticias, Πέδρο Σεπούλβεδα, που εδώ και ημέρες είχε αποκαλύψει πως ο Σάντος θα… τελείωνε από την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας, δημοσίευσε το εξής σενάριο: «Η εθνική ομάδα της Ελλάδας εξετάζει το ενδεχόμενο να απολύσει τον Γκουστάβο Πογέτ και να προσλάβει τον Φερνάντο Σάντος. Ο νυν τεχνικός της εθνικής Ελλάδας έχει συμβόλαιο ως το 2023 και η ιδέα είναι ο Φερνάντο Σάντος να είναι εκείνος που θα καθοδηγήσει την εθνική Ελλάδας στο EURO 2024».

Η ΕΠΟ πάντως τοποθετήθηκε επί του θέματος, όχι με κάποια ανακοίνωση αλλά με επίσημη θέση, η οποία αναφέρει:

«Σε σχέση με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αλλαγή προπονητή στην Εθνική Ομάδα των Ανδρών, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διαψεύδεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Προπονητής της Εθνικής Ομάδας είναι ο Γουστάβο Πογέτ, το έργο του οποίου κρίνεται απόλυτα επιτυχημένο και περιβάλλεται με πλήρη εμπιστοσύνη. Οτιδήποτε άλλο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».